Ristede kikærter med cayenne og spidskommen

Del opskriften:
antiinflammatorisk ristede kikærter snack opskrift velsmurt hjerne weisdorf kreutzer
Der er masser af knas og bid i kikærterne med cayennepeber og spidskommen. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Sprøde, sunde og ikke mindst superlækre ristede kikærter. Brug dem som topping til salat – eller bare som en nem snack.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Kikærter indeholder store mængder K-vitamin, der holder din hjerne skarp. Særligt hukommelsen har glæde af masser af dette vitamin, som du også finder i mange typer bladgrønt, som spinat og grønkål. Derudover er de fulde af kostfibre og masser af mættende protein.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Kikærterne er naturligvis ristet i ovnen, og blot vendt i lidt af det gode, enkeltumættede fedt fra olivenolie.

OBS! Kikærter popper, når de bliver varme! Så vær lidt forsigtig, når du vender dem rundt på bagepladen under bagningen.

 

 

Tip: Ristede kikærter er fremragende som drys på salat, fx denne poke bowl med rødbeder.

 

Ristede kikærter med cayenne og spidskommen

1 dåse kikærter (køb fx disse økologiske kikærter)
2 spsk olivenolie
½ tsk cayennepeber (evt. 1 hel teskefuld, hvis du er vild med spicy)
½ tsk spidskommen (køb fx denne økologiske)
½ tsk salt
friskkværnet sort peber

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Sådan laver du ristede kikærter:

  1. Tænd ovnen på 200° C (varmluft).
  2. Skyl lagen af kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Vend kikærterne i olivenolie og krydderier.
  3. Fordel kikærterne på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen og bag i 20 minutter. Vend lidt rundt i kikærterne halvvejs. Lad dem køle af, før du spiser dem.

 

Low-FODMAP:

Begræns indtaget af kikærter til ca en håndfuld om dagen (max 42 g).

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Ristede kikærter med cayenne og spidskommen
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)