X

Chili con carne med fuldkorns-tortillas

Del:
Chili con carne med hjemmebagt fuldkorns-tortilla og verdens bedste guacamole. Foto: Jakob Valling.

Den klassiske chili con carne er her gjort en god del sundere med gulerødder og persillerod.

Det er et af de nemmeste tricks i bogen at booste en kødbaseret ret med grøntsager – særligt når det slet ikke er kødet, der står for den primære smag. I en chili er det chilien, der giver smagen, mens kødet mest af alt giver fylde og mæthed. Og det kan vi jo lige så godt opnå med grøntsager.

Hjemmebagte tortillas er også et skridt i den sundere retning – dels er de bagt med fuldkornsmel, dels slipper du for tilsætningsstofferne og ikke mindst den tvivlsomme palmeolie i købte tortillas. De hjemmelavede tortillas er bagt med Hvid Hvede, der er fuldkornsmel med samme gode bageevne som almindelig hvedemel, men med fuldkornets sunde kvaliteter som fibre og vitaminer.

Tilbehør er altid vigtigt, men lige her er det nærmest altafgørende … Chili con carnen skal nemlig serveres med intet mindre end verdens bedste guacamole. Du finder opskriften på guacamolen lige her.

Udskriv

Chili con carne med fuldkorns-tortillas

Den klassiske chili con carne ... en god del sundere
Køkken Mexikansk
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Chili con carne:

Hjemmebagte tortillas:

Sådan gør du

Chili con carne:

  • Hak hvidløg og rødløg, og svits dem i olivenolien. Tilsæt kødet, og brun det. Riv gulerødder og persillerod groft. Hæld grøntsagerne og alle dåserne i gryden, og rør godt rundt. Halver chilien, fjern kernerne, og læg de halve frugter i gryden. Krydr med spidskommen og cayennepeber, salt og peber, og lad saucen simre på laveste blus i et kvarters tid – gerne meget længere. Rør i saucen med jævne mellemrum.

Tortillas:

  • Bland mel og bagepulver i en røreskål. Opløs saltet i det lune vand, og hæld det i skålen. Rør dejen sammen, hæld den ud på et meldækket bord, og del den i fire stykker. Form til boller, og rul dem tyndt, tyndt ud med en kagerulle.
  • Pensl dem på begge sider med en smule olivenolie. Sæt en stor teflonpande på mellemblus, og bag pandekagerne lysebrune – ca 1 minut på hver side. Pak dem ind i sølvfolie efterhånden som de bliver færdige så de holder sig lune og bliver bløde.
  • Server som pandekager med fyld, eller server det hver for sig. Er chilien for stærk, så smid gerne en skefuld skyr på toppen.

Noter

Chili con carne er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Mexico City Marathon. Læs mere om bogen.
Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger