Hak hvidløg og rødløg, og svits dem i olivenolien. Tilsæt kødet, og brun det. Riv gulerødder og persillerod groft. Hæld grøntsagerne og alle dåserne i gryden, og rør godt rundt. Halver chilien, fjern kernerne, og læg de halve frugter i gryden. Krydr med spidskommen og cayennepeber, salt og peber, og lad saucen simre på laveste blus i et kvarters tid – gerne meget længere. Rør i saucen med jævne mellemrum.
Tortillas:
Bland mel og bagepulver i en røreskål. Opløs saltet i det lune vand, og hæld det i skålen. Rør dejen sammen, hæld den ud på et meldækket bord, og del den i fire stykker. Form til boller, og rul dem tyndt, tyndt ud med en kagerulle.
Pensl dem på begge sider med en smule olivenolie. Sæt en stor teflonpande på mellemblus, og bag pandekagerne lysebrune – ca 1 minut på hver side. Pak dem ind i sølvfolie efterhånden som de bliver færdige så de holder sig lune og bliver bløde.
Server som pandekager med fyld, eller server det hver for sig. Er chilien for stærk, så smid gerne en skefuld skyr på toppen.
Chili con carne er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Mexico City Marathon. Læs mere om bogen.