X

Amerikanske pandekager med fuldkorn

Del:

Amerikanske pandekager er en klassiker på brunchbordet. I denne udgave er almindeligt hvedemel skiftet ud med fuldkornsvarianter, der sniger fibre ind og gør pandekagerne en god sjat sundere.

Et andet sundt – og nemt – stik, vi tager i denne opskrift, er at tilsætte blåbær. Blåbær byder på masser af antioxidanter, og bærrets skal er så tilpas kraftig, at de ikke går i stykker og flyder ud, når pandekagerne bliver bagt.

Jeg har brugt kærnemælk til mine amerikanske pandekager. Det er primært, fordi kærnemælkens tykke konsistens giver lækre og “fluffy” luftige pandekager. Men det skader bestemt heller ikke, at kærnemælk er meget fedtfattigt, særligt sammenlignet med sødmælk, som mange bruger i deres pandekager.

Amerikanske pandekager med fuldkorn, blåbær og pekannødder. Foto: Jakob Valling.

Hvid hvede er et smart trick til at få lidt ekstra fuldkorn med i pandekagerne – eller i brød og bagværk i det hele taget. Det er nemlig fuldkornsmel med samme gode bageevne, som vi kender det fra almindeligt, næringsfattigt hvedemel. Det betyder blandt andet flere af de gavnlige kostfibre i dine amerikanske pandekager. Prøv selv, næste gang du bager.

Udskriv

Amerikanske pandekager med fuldkorn

Klassiske brunchpandekager. Lidt sundere.
Køkken Amerikansk
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Trækketid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Pisk mælk og æg sammen. Tilsæt mel, salt, sukker og bagepulver, og pisk dejen fri for klumper. Lad den trække på køl i mindst en halv times tid. Vend blåbær i lige før bagning.
  • Varm en teflonpande (meget gerne en rigtig pandekage-pande) godt op med lidt fedtstof. Læg tre-fire små pandekager, ca. 2 spsk. dej pr. pandekage, på panden. Bag til de er gyldne og sprøde.
  • Server pandekagerne varme med et drys af hakkede pekannødder og ahornsirup efter smag. Frugtsalat kunne være lækkert tilbehør.

Video

Noter

Amerikanske pandekager med fuldkorn er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Quebec City Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger