X

Antiinflammatoriske røræg med chili og grønt

Del:
De antiinflammatoriske røræg giver dig en god grøn start på dagen. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Nem og hurtig morgenmad med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.

En nærende morgenmad er en vigtig brik i et vægttab. Start dagen med masser af æg og grøntsager, så er mætheden sikret.

En portion af de antiinflammatoriske røræg giver dig et solidt skud grøntsager i morgenmaden. Med broccoli, spinat og tomater er du et par hundrede gram forud på point allerede fra morgenstunden.

Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.

Æggene giver dig masser af protein, der sikrer mætheden langt op ad dagen. Sammen med olivenolien giver æggene dig også en portion af de gavnlige enkeltumættede fedtsyrer.

Bonuskulhydrater – antiinflammatoriske røræg: Fx en skive ristet kernerugbrød.

Hvad i alverden er bonuskulhydrater?

I bogen Tab dig Sundere bruger vi begrebet “bonuskulhydrater”. Det er lidt ekstra kulhydrat, fx i form af lidt groft brød eller fuldkornspasta, som du kan supplere med, hvis du føler behov før eller efter en særlig aktiv dag. Det kan være en dag med et træningspas eller måske en god lang gåtur. Bemærk, at bonuskulhydraterne ikke tæller med i ernæringsberegningerne.

Opskrifterne i bogen Tab dig Sundere er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier og begrænsede kulhydratmængder, mens de sunde fedstoffer er højt prioriteret. Med andre ord: antiinflammatorisk Low Carb.

Udskriv

Røræg med chili og grønt

Antiinflammatorisk morgenmad fyldt med grøntsager
Køkken Dansk
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 2
Kalorier 366kcal
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 100 g broccoli
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 forårsløg
  • ½-1 chili (stærk)
  • 4 æg
  • 1 drys salt
  • sort peber
  • 2 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske jomfruolivenolie

Tomatsalat:

  • 2 tomater (store)
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 drys salt
  • 2-3 spsk finthakket purløg

Sådan gør du

Røræg:

  • Hak broccolien og spinaten fint. Skær forårsløg og chili i helt tynde skiver.
  • Pisk æggene sammen med salt og peber og rør grøntsagerne i.
  • Varm olien op til middelhøj varme i en stor stegepande. Steg æggemassen 2-3 minutter under omrøring, indtil ægget er fast og grøntsagerne møre, men stadig sprøde.

Tomatsalat:

  • Skær tomaterne i kvarte, dryp dem med olivenolie, lidt salt og masser af purløg og anret dem på en tallerken ved siden af den grønne røræg.

Noter

 

Opskriften er fra kogebogen "Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost". Læs mere om bogen her.

Nutrition

Calories: 366kcal | Carbohydrates: 6.6g | Protein: 17.8g | Fat: 29.3g | Fiber: 4.1g

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Næringsindhold pr. person
Energi, kcal 366
Fedt, g 29,3
Kulhydrat, g 6,6
Kostfibre, g 4,1
Protein, g 17,8

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger