Antiinflammatoriske røræg med chili og grønt

Del:
opskrift antiinflammatorisk røræg tab dig sundere
De antiinflammatoriske røræg giver dig en god grøn start på dagen. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Nem og hurtig morgenmad med færre kalorier og fuld antiinflammatorisk styrke.

En nærende morgenmad er en vigtig brik i et vægttab. Start dagen med masser af æg og grøntsager, så er mætheden sikret.

 

 

En portion af de antiinflammatoriske røræg giver dig et solidt skud grøntsager i morgenmaden. Med broccoli, spinat og tomater er du et par hundrede gram forud på point allerede fra morgenstunden.

Kogebog Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost Weisdorf Kreutzer

 

Opskriften er fra kogebogen “Tab dig sundere”.
Læs mere om bogen her.

 

Æggene giver dig masser af protein, der sikrer mætheden langt op ad dagen. Sammen med olivenolien giver æggene dig også en portion af de gavnlige enkeltumættede fedtsyrer.

 

 

Bonuskulhydrater – antiinflammatoriske røræg: Fx en skive ristet kernerugbrød.

 

Hvad i alverden er bonuskulhydrater?

I bogen Tab dig Sundere bruger vi begrebet “bonuskulhydrater”. Det er lidt ekstra kulhydrat, fx i form af lidt groft brød eller fuldkornspasta, som du kan supplere med, hvis du føler behov før eller efter en særlig aktiv dag. Det kan være en dag med et træningspas eller måske en god lang gåtur. Bemærk, at bonuskulhydraterne ikke tæller med i ernæringsberegningerne.

 

 

Opskrifterne i bogen Tab dig Sundere er skræddersyet til vægttab med antiinflammatorisk styrke. Der er færre kalorier og begrænsede kulhydratmængder, mens de sunde fedstoffer er højt prioriteret. Med andre ord: antiinflammatorisk Low Carb.

 

opskrift antiinflammatorisk røræg tab dig sundere
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Røræg med chili og grønt

Antiinflammatorisk morgenmad fyldt med grøntsager
Forberedelse15 min
Tilberedning5 min
Samlet tid20 min
Antal: 2
Energi: 366kcal
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 100 g broccoli
  • 1 håndfuld frisk spinat
  • 1 forårsløg
  • ½-1 chili (stærk)
  • 4 æg
  • 1 drys salt
  • sort peber
  • 2 spsk olivenolie < køb fx denne økologiske jomfruolivenolie

Tomatsalat:

  • 2 tomater (store)
  • 2 tsk olivenolie
  • 1 drys salt
  • 2-3 spsk finthakket purløg

Sådan gør du

Røræg:

  • Hak broccolien og spinaten fint. Skær forårsløg og chili i helt tynde skiver.
  • Pisk æggene sammen med salt og peber og rør grøntsagerne i.
  • Varm olien op til middelhøj varme i en stor stegepande. Steg æggemassen 2-3 minutter under omrøring, indtil ægget er fast og grøntsagerne møre, men stadig sprøde.

Tomatsalat:

  • Skær tomaterne i kvarte, dryp dem med olivenolie, lidt salt og masser af purløg og anret dem på en tallerken ved siden af den grønne røræg.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Kogebog Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost Weisdorf Kreutzer

 

Opskriften er fra kogebogen "Tab dig sundere med antiinflammatorisk kost". Læs mere om bogen her.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: