X

Albondigas – spanske kødboller i tomatsauce

Del:

Albondigas er en velsmagende favorit på tapas-disken. Her får du en sundere variant med mindre fedt, masser af grøntsager og meget mere smag.

Spanske kødboller – “albondigas” – i tomatsauce. Foto: Jakob Valling.

Klassiske albondigas er lavet af hakket kalv og flæsk med et højt fedtindhold. Denne opskrift bruger magert kalve- eller oksekød, og med revet persillerod, der tilfører retten fibre og c-vitamin.

Tomatsaucen byder på revet gulerod, så vi ender med at blive ret mætte af denne tapasret. Server fx med de skønne, stærke papron-pebre ristet på panden i lidt olivenolie.

Hvad er røget paprika?

Røget paprika står på krydderihylden i alle spanske hjem og indgår i rigtig mange retter – både tapas og hovedretter. I Spanien kan man købe hele røgede og tørrede chilipebre, der fx koger med i en gryderet. De fleste bruger dog pulveret – de knuste chili’er. Røget paprika er endnu ikke så udbredt herhjemme, men det kan købes i de fleste store supermarkeder – og også her hos Med24.dk.

Albondigas i tomatsauce er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Maratò de BarcelonaLæs mere om bogen.

Udskriv

Albondigas

Spanske kødboller i tomatsauce
Ret Appetizer, Forret, Frokost
Køkken Spanish
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Trækketid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Albondigas:

Tomatsauce:

Sådan gør du

  • Rør en fars af hakkekød, fintrevne persillerødder, havregryn, æg, mælk, mel, finthakket hvidløg og citronskal. Krydr med salt og peber, og lad farsen trække på køl i 30 minutter.
  • Svits finthakket løg og hvidløg i en spsk. olie i en gryde. Tilsæt groftrevet gulerod, friskhakket rosmarin, røget paprika og sherry, og svits det hele i et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater, kog op, og lad saucen simre 15 minutter ved svag varme. Smag til undervejs med salt og peber.
  • Varm 1 spsk. olivenolie i en pande. Form små kødboller, ca. på størrelse med bordtennisbolde, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Skru ned på svageste varmeblus, og lad kødbollerne stege færdig i 5 minutters tid.
  • Hæld kødbollerne i tomatsaucen, og lad dem simre med i ca 10 minutter. Pynt med friskhakket persille, og server med groft brød. Et lækkert tilbehør til denne tapas-ret er grønne padron-pebre stegt ved høj varme i olivenolie og krydret med salt og peber.

Video

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

You can control the ways in which we improve and personalize your experience. Please choose whether you wish to allow the following:

Indstillinger