Albondigas – spanske kødboller i tomatsauce

Del opskriften:

Albondigas er en velsmagende favorit på tapas-disken. Her får du en sundere variant med mindre fedt, masser af grøntsager og meget mere smag.

Spanske kødboller albondigas tomatsauce opskrift
Spanske kødboller – “albondigas” – i tomatsauce. Foto: Jakob Valling.

Klassiske albondigas er lavet af hakket kalv og flæsk med et højt fedtindhold. Denne opskrift bruger magert kalve- eller oksekød, og med revet persillerod, der tilfører retten fibre og c-vitamin.

Sticks med kyllingekødboller

 

Prøv også: Hjemmelavede sticks med kyllingekødboller.

 

Tomatsaucen byder på revet gulerod, så vi ender med at blive ret mætte af denne tapasret. Server fx med de stærke papron-pebre ristet på panden i lidt olivenolie.

Albondigas i tomatsauce er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Maratò de Barcelona. Læs mere om bogen.

 

tapasforret TIL FIRE PERSONER

 

Spanske kødboller – Albondigas

400 g magert hakket kalve- eller oksekød
2 persillerødder
3 spsk havregryn
1 æg
2 dl minimælk
2 spsk. fuldkornshvedemel
2 fed hvidløg
revet skal af 1/2 usprøjtet citron
flagesalt og peber
 

TOMATSAUCE

1 spsk. olivenolie
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
1 gulerod
400 g friske tomater (eller 1 dåse hakkede tomater)
1/2 tsk. friskhakket rosmarin
1/2 tsk. røget paprika
2 spsk. sherry
flagesalt og rigelig peber
olivenolie til stegning
 

thai beef salad opskrift

 

Opskrift: Thai beef salad – nem og lækker oksekødssalat.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Rør en fars af hakkekød, fintrevne persillerødder, havregryn, æg, mælk, mel, finthakket hvidløg og citronskal. Krydr med salt og peber, og lad farsen trække på køl i 30 minutter.
  2. Svits finthakket løg og hvidløg i en spsk. olie i en gryde. Tilsæt groftrevet gulerod, rosmarin, paprika og sherry, og svits det hele i et par minutter. Tilsæt de hakkede tomater, kog op, og lad saucen simre 15 minutter ved svag varme. Smag til undervejs med salt og peber.
  3. Varm 1 spsk. olivenolie i en pande. Form små kødboller, ca. på størrelse med bordtennisbolde, og steg dem 2-3 minutter på hver side. Skru ned på svageste varmeblus, og lad kødbollerne stege færdig i 5 minutters tid.
  4. Hæld kødbollerne i tomatsaucen, og lad dem simre med i ca. 10 minutter. Pynt med friskhakket persille, og server med groft brød. Et lækkert tilbehør til denne tapas-ret er grønne papron-pebre stegt ved høj varme i olivenolie og krydret med salt og peber.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Albondigas - spanske kødboller i tomatsauce
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: