Tomatsuppe med kammuslinger

Del:

Ikke nok med, at denne fyldige tomatsuppe er sprængfyldt med sunde ingredienser … den smager også helt fantastisk!

antiinflammatorisk tomatsuppe kammuslinger opskrift
Tomatsuppe anrettet med ristede kammuslinger og balsamico-glace. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Tomatsuppe er i virkeligheden en underdrivelse. Den yderst velsmagende suppe indeholder nemlig udover tomat både rød peberfrugt, hvide bønner og knoldselleri.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Alle disse skønne grøntsager bidrager med hver deres antiinflammatoriske egenskaber, og i selskab med chili, hvidløg og rødløg bliver tomatsuppen et kraftfuldt og helsebringende måltid.

 

 

Kammuslingerne indeholder – som mange andre skaldyr – omega-3-fedtsyrer. Dog ikke de store mængder, for de fine hvide muslinger er faktisk noget af det magreste hav-protein, man kan finde.

Er du ikke til kammuslinger, kan de sagtens udskiftes med et par rejer eller lidt stegt filet af hvid fisk fx torsk eller fladfisk. Vil du helt undvære fisk og skaldyr, kan lidt stegt kylling sagtens gøre det.

 

 

Gør det selv: Balsamico-glace er en tyktflydende sauce lavet på balsamisk eddike. Lav det nemt selv ved at indkoge balsamico-eddike i en kasserolle på laveste blus. Kog, til du har en konsistens som flydende honning.

 

antiinflammatorisk tomatsuppe kammuslinger opskrift
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Tomat-peberfrugtsuppe med kammuslinger

Fyldige tomatsuppe er sprængfyldt med antiinflammatoriske ingredienser
Forberedelse25 minutter
Tilberedning20 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Tomat-peberfrugtsuppe:

Kammuslinger:

Sådan gør du

Tomat-peberfrugtsuppe:

  • Varm olien op i en stor gryde. Hak hvidløg, rødløg og chili groft. Skræl knoldselleri og skær den i små tern. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær også den i tern. Hæld det hele i gryden og sautér et par minutter.
  • Skær tomaterne i kvarter og hæld dem i gryden. Tilsæt bønner og vand og lad suppen koge ved svag varme i 20 minutter.
  • Tilsæt frisk basilikum og blend suppen jævn, fx med en stavblender. Tilsæt honning, salt og masser af sort peber.

Kammuslinger:

  • Hæld olivenolie på en meget varm stegepande. Tør kammuslingerne af i et stykke køkkenrulle, drys dem med salt og peber og steg dem et minut på hver side. Læg dem på toppen af suppen og dryp lidt balsamico-glace rundt om.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: