Glutenfri brownie med friske figner

Del opskriften:

Det er sæson for friske figner, så de skal naturligvis spises … i en kage!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Glutenfri brownie chokoladekage figner opskrift
Den glutenfri brownie er saftig, cremet som chokolademousse … og uimodståelig lækker!

Jeg er så heldig at have et figentræ i haven. Det står i et solrigt hjørne, hvor der ofte er læ, og når sæsonen rammer, giver det masser af skønne, søde figner. Så det er oplagt – ja, faktisk en nødvendighed – at bage en figenkage, der både udnytter fignernes sødme og deres flotte udseende. Friske figner kan du også købe hos grønthandleren og i mange supermarkeder i løbet af sensommeren.

Havregrynskage med marengs opskrift video

 

Opskrift: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … glutenfri … smager helt uimodståeligt!

 

Fignerne bidrager til kagen med gode kostfibre og pæne mængder A-vitamin, men vigtigst er fignernes sødme og saftighed. Det betyder nemlig, at denne glutenfri brownie er bagt med mindre sukker og mindre smør end en klassisk brownie.

Glutenfri brownie chokoladekage figner opskrift
Forslag til pynt: Tynde skiver af figner, høvlet hvid chokolade og striber af smeltet mørk chokolade.

Den glutenfri brownie skal stå koldt og samle sig i nogle timer – og gerne natten over. Så du kan med fordel bage og pynte kagen aftenen inden, den skal bruges (så slipper du også for at stresse med det, hvis du skal have gæster).

 

Opskrift: Nyd sommerens søde kirsebær i disse glutenfri kirsebær-muffins

 

Jeg har smagt den glutenfri brownie til med cognac. Jeg brugte tre spiseskefulde for at få en markant smag – cognac passer rigtig godt til figner og mørk chokolade – men to spiseskeer kan gøre det, hvis du ønsker en mere diskret cognac-smag. Portvin er også meget velegnet, hvis du ikke har cognac i barskabet.

 

Glutenfri brownie med figner


til 8-10 personer

4 æg
180 g sukker
1 tsk vaniljesukker
150 g smør
250 g friske figner
150 g mørk chokolade
2-3 spsk cognac eller portvin
150 g mandelmel

Cremen:

50 g mørk chokolade
100 g Philadelphia light cream cheese
25 g flormelis

Pynt:

Skiver af frisk figen
Hvid og mørk chokolade

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  2. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Pisk gerne nogle minutter – jo mere, jo luftigere. Pisk smørret i.
  3. Hak fignerne fint og tilsæt dem. Smelt chokoladen – fx i mikroovn eller over vandbad. Hæld chokoladen i dejen sammen med cognac og mandelmel (Jeg blender selv hele mandler med skal til groft mandelmel). Rør det hele sammen, indtil dejen er blevet ensartet chokoladebrun. Hæld dejen i en springform foret med bagepapir i bunden (eller smurt med lidt smør) og bag den i ca. 25 minutter.
  4. Rør ingredienser til cremen sammen, mens kagen bager. Smeltet chokolade, cream cheese og flormelis røres helt glat og ensartet. Når kagen er kølet af, fordeles cremen – med blid hånd – på toppen. Hvis cremen har stået og er blevet for fast, kan du varme den fem sekunder i mikrobølgeovnen – så er den nemmere at smøre på. Pynt fx med et par friske figner skåret i tynde skiver og striber af chokolade.
  5. Sæt den glutenfri brownie på køl i tre-fire timer – eller natten over – før servering. Den holder sig i øvrigt fint på køl i en lille uges tid. Teoretisk.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri brownie med friske figner
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Del opskriften:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *