Teriyaki-sauce med ingefær

Teriyaki-sauce hjemmelavet opskrift
Teriyaki-saucen skal simre med masser i hakket frisk ingefær – det giver en fantastisk smag.

Teriyaki-sauce er en klassiker i det asiatiske køkken. Den kan købes i de fleste supermarkeder, men er virkelig nem at lave selv – og smager meget, meget bedre.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Den hakkede ingefær, der koger med, giver en skøn, frisk smag, og tilfører frugtige nuancer til den salte soja. I den første udgave af opskriften var der kun en spiseskefuld ingefær, men hver gang jeg laver en ny portion teriyaki-sauce, øger jeg mængden. Senest har jeg justeret opskriften til at indeholde 4 spsk hakket ingefær, og vi har ikke nået max-grænsen endnu …

Sticks med kyllingekødboller

 

Prøv også: Hjemmelavede sticks med kyllingekødboller – perfekt med teriyaki-sauce!

 

Teriyaki-saucen er meget velegnet til kylling – særligt hjemmelavede sticks med kyllingekødboller – eller til laks og dampede grøntsager … Ja, herhjemme bliver den faktisk brugt til stort set alle retter. En lille bonus til sundheden – udover alle de gode ting fra ingefæren – er, at du kan spare på saltet – sojaen gør arbejdet.

I min nye bog “Velsmurt”, hvor jeg har prøvet helt at undgå sukker, har jeg lavet teriyaki-saucen med honning i stedet for sukker. Den bliver lige så lækker – og en lille smule sundere. Du kan læse mere om bogen her.

Flasken med teriyaki-sauce har sin faste plads i vores køleskab. Skyller du flasken eller opbevaringsglasset med en smule Atamon – også kendt som syltetøjskonservering – inden du hælder teriyaki-saucen på, så holder saucen sig nemt i 2-3 uger. Hvis den altså ikke er blevet spist inden da.

 

 

Teriyaki-sauce


1 dl soja sauce
1 dl mirin (Mirin er japansk sød riseddike. Kan fås i specialbutikker – fx hér hos Den Kinesiske Købmand)
2 spsk. sukker
4 cm frisk ingefær (finthakket svarer det til ca. 4 spsk.)
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. vand

 

SÅDAN GØR DU

  1. Bring soja, mirin, sukker og finthakket ingefær i kog i en lille kasserolle.
  2. Skru ned på lavt blus, og lad saucen simre i et par minutter. Si ingefæren fra, og hæld saucen tilbage i kasserollen. Pres ingefæren lidt i sigten, så du får mest muligt styrke med.
  3. Rør majsstivelsen ud i vandet, og hæld det i saucen. Lad det simre, indtil saucen har den ønskede konsistens – nogenlunde samme tykkelse som flydende honning. Den bliver lidt tykkere, når den er kold.
  4. Afkøl, og hæld på en flaske eller lign. Hvis du skyller flasken med en smule Atamon, kan teriyaki-saucen holde to-tre uger i køleskabet.
Teriyaki-sauce hjemmelavet opskrit
Hæld teriyaki-saucen på en Atamon-skyllet flaske. Så holder den nemt to-tre uger på køl.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Teriyaki-sauce
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Del opskriften: