Teriyaki-sauce med ingefær

Del opskriften:

Teriyaki-sauce er en klassiker i det asiatiske køkken. Den kan købes i de fleste supermarkeder, men er virkelig nem at lave selv – og smager meget, meget bedre.

Den hakkede ingefær, der koger med, giver en skøn, frisk smag, og tilfører frugtige nuancer til den salte soja. I den første udgave af opskriften var der kun en spiseskefuld ingefær, men hver gang jeg laver en ny portion teriyaki-sauce, øger jeg mængden. Senest har jeg justeret opskriften til at indeholde 4 spsk hakket ingefær, og vi har ikke nået max-grænsen endnu …

Mirin er japansk sød riseddike, som bla. kan fås i asiatiske specialbutikker eller i netbutikker.

 

 

Teriyaki-saucen er meget velegnet til kylling – særligt hjemmelavede sticks med kyllingekødboller – eller til laks og dampede grøntsager … Ja, herhjemme bliver teriyaki-saucen faktisk brugt til stort set alle retter. En lille bonus til sundheden – udover alle de gode ting fra ingefæren – er, at du kan spare på saltet – sojaen gør arbejdet.

Teriyaki-sauce hjemmelavet opskrift
Teriyaki-saucen skal simre med masser af hakket frisk ingefær – det giver en fantastisk smag.

Til min kogebog om antiinflammatorisk kost “Velsmurt” har jeg lavet teriyaki-saucen med honning. Opskriften herunder er derfor opdateret i forhold til den tidligere version med sukker. Teriyaki-saucen bliver lige så lækker – og en lille smule sundere. Du kan læse mere om bogen her.

 

 

Flasken med teriyaki-sauce har sin faste plads i vores køleskab. Skold flasken eller opbevaringsglasset med kogende vand, inden du hælder teriyaki-saucen på, så holder saucen sig nemt i 2-3 uger. Hvis den altså ikke er blevet spist inden da.

 

Teriyaki-sauce hjemmelavet opskrift
Hæld teriyaki-saucen på en skoldet flaske. Så holder den nemt to-tre uger på køl.

 

Teriyaki-sauce hjemmelavet opskrift
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Teriyaki-sauce med ingefær

Den lækreste hjemmelavede teriyaki-sauce
Forberedelse10 min
Tilberedning10 min
Samlet tid20 min
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bring soja, mirin, sukker og finthakket ingefær i kog i en lille kasserolle. Skru ned på lavt blus, og lad saucen simre i et par minutter.
  • Si ingefæren fra, og hæld saucen tilbage i kasserollen. Pres ingefæren lidt i sigten, så du får mest muligt styrke med.
  • Rør majsstivelsen ud i vandet, og hæld det i saucen. Lad det simre, indtil saucen har den ønskede konsistens – nogenlunde samme tykkelse som flydende honning. Teriyaki-saucen bliver lidt tykkere, når den er kold.
  • Afkøl, og hæld teriyaki-saucen på en flaske – fx en lille plastflaske med tætsluttende låg. Hvis du skolder flasken med kogende vand, kan teriyaki-saucen holde to-tre uger i køleskabet.

Video

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Teriyaki-sauce
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)