Teriyaki-sauce med ingefær

Teriyaki-sauce er en klassiker i det asiatiske køkken. Den kan købes i de fleste supermarkeder, men er virkelig nem at lave selv – og smager meget, meget bedre.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Den hakkede ingefær, der koger med, giver en skøn, frisk smag, og tilfører frugtige nuancer til den salte soja. I den første udgave af opskriften var der kun en spiseskefuld ingefær, men hver gang jeg laver en ny portion teriyaki-sauce, øger jeg mængden. Senest har jeg justeret opskriften til at indeholde 4 spsk hakket ingefær, og vi har ikke nået max-grænsen endnu …

Sticks med kyllingekødboller

 

Prøv også: Hjemmelavede sticks med kyllingekødboller – perfekt med teriyaki-sauce!

 

Teriyaki-saucen er meget velegnet til kylling – særligt hjemmelavede sticks med kyllingekødboller – eller til laks og dampede grøntsager … Ja, herhjemme bliver teriyaki-saucen faktisk brugt til stort set alle retter. En lille bonus til sundheden – udover alle de gode ting fra ingefæren – er, at du kan spare på saltet – sojaen gør arbejdet.

Teriyaki-sauce hjemmelavet opskrift
Teriyaki-saucen skal simre med masser af hakket frisk ingefær – det giver en fantastisk smag.

I min nye bog om antiinflammatorisk kost “Velsmurt” har jeg lavet teriyaki-saucen med honning for at undgå sukker. Teriyaki-saucen bliver lige så lækker – og en lille smule sundere. Du kan læse mere om bogen her.

 

Prøv også: Flere lækre opskrifter med kylling.

 

Flasken med teriyaki-sauce har sin faste plads i vores køleskab. Skyller du flasken eller opbevaringsglasset med en smule Atamon – også kendt som syltetøjskonservering – inden du hælder teriyaki-saucen på, så holder saucen sig nemt i 3-4 uger. Hvis den altså ikke er blevet spist inden da.

 

Teriyaki-sauce


1 dl soja sauce
1 dl mirin (Mirin er japansk sød riseddike. Kan fås i specialbutikker – fx hér hos Den Kinesiske Købmand)
2 spsk. sukker
4 cm frisk ingefær (finthakket svarer det til ca. 4 spsk.)
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. vand

 

SÅDAN GØR DU

  1. Bring soja, mirin, sukker og finthakket ingefær i kog i en lille kasserolle.
  2. Skru ned på lavt blus, og lad saucen simre i et par minutter. Si ingefæren fra, og hæld saucen tilbage i kasserollen. Pres ingefæren lidt i sigten, så du får mest muligt styrke med.
  3. Rør majsstivelsen ud i vandet, og hæld det i saucen. Lad det simre, indtil saucen har den ønskede konsistens – nogenlunde samme tykkelse som flydende honning. Den bliver lidt tykkere, når den er kold.
  4. Afkøl, og hæld teriyaki-saucen på en flaske eller lign. Hvis du skyller flasken med en smule Atamon (syltetøjskonservering), kan teriyaki-saucen holde tre-fire uger i køleskabet.
Teriyaki-sauce hjemmelavet opskrit
Hæld teriyaki-saucen på en Atamon-skyllet flaske. Så holder den nemt tre-fire uger på køl.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Teriyaki-sauce
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)
Del opskriften: