Squashkage med fuldkorn

Del opskriften:

Hvem skulle ha’ troet, at en kage med næsten et halvt kilo squash i kunne smage så vanvittig godt?

▶️ Hop direkte til opskriften.

Nu også som glutenfri: Den legendariske squashkage i en ny, forbedret udgave; mindre sukker, mere squash og helt uden gluten.

Der var et øjebliks tavshed, da en kollega forleden satte en hjemmebagt kage frem, og erklærede, at det var en squashkage-opskrift fra en nabo i kolonihaven. Men tvivlen blev grundigt gjort til skamme, for kagen var helt fantastisk! Saftig, karamelagtig og umulig at holde fingrene fra.

 

 

Traditionen tro har jeg givet opskriften et lille CookingClub-tvist, men det ville være en synd at ændre for meget, så jeg har blot skiftet mel og fedtstof ud, og justeret lidt på forholdene. Hver gang jeg bager den, skruer jeg lidt ned for sukkermængden. (Faktisk er der skåret 100 gram sukker af opskriften, siden videoen blev skudt.)

squashkage opskrift
Squashkagen er sød, blød, saftig og helt igennem uimodståelig. Heldigvis er der fuldkorn, vitaminer og sunde fedtstoffer i.

 

 

Der er stadig en hel del sukker i kagen, javist, til gengæld kan vi glædes over sunde fedtstoffer fra rapsolien, vitaminer fra squashen og fuldkorn fra den hvide hvede. (Har du ikke Hvid Hvede, så prøv at bage squashkagen med 150 g almindelig hvedemel og 150 g fuldkornshvedemel.)

 

 

Jeg har efterfølgende bagt squashkagen med valnødder i stedet for mandler. Det bliver den bestemt ikke ringere af … Måske skulle man også prøve at bage squashkagen med pekannødder i?

 

Squashkage med fuldkorn

til En stor bradepande

350 g rørsukker
200 g hvid fuldkornshvedemel (Køb det her hos Bagetid.dk)
100 fuldkornshvedemel (fx dette økologiske)
1 tsk kanel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk flagesalt
1 tsk bagepulver
2 tsk natron
125 g mandler (fx disse økologiske mandler)
125 g mørk chokolade (køb det fx her)
3 æg
2,5 dl rapsolie (fx denne økologiske, koldpressede rapsolie)
450 g revet squash (det svarer ca. til 2 små squash)

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

 

Sådan bager du squashkage

  1. Tænd ovnen på 175° C (varmluft). Bland sukker, mel, kanel, vaniljesukker, salt, bagepulver og natron sammen i en stor røreskål.
  2. Pisk æggene sammen og hæld dem i skålen sammen med rapsolie. Riv squashen på den grove side af rivejernet og tilsæt den. Rør dejen sammen. Hak den mørke chokolade og mandlerne groft, og rør begge dele i dejen.
  3. Hæld dejen i en bradepande på ca. 25×35 cm. – enten smurt med lidt fedtstof eller foret med bagepapir. Kagen hæver til ca dobbelt højde under bagningen. Bag squashkagen midt i ovnen i 45 minutter. Check gerne squashkagen med et stegetermometer eller en strikkepind – kernetemperaturen skal være omkring 95 grader, og der skal ikke hænge dej på pinden, når du trækker den op fra midten af kagen.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Squashkage
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)