Squashkage med fuldkorn

Del:

Hvem skulle ha’ troet, at en squashkage med næsten et halvt kilo squash i kunne smage så vanvittig godt?

Nu også som glutenfri: Den legendariske squashkage i en ny, forbedret udgave; mindre sukker, mere squash og helt uden gluten.

Der var et øjebliks tavshed, da en kollega forleden satte en hjemmebagt kage frem, og erklærede, at det var en squashkage-opskrift fra en nabo i kolonihaven. Men tvivlen blev grundigt gjort til skamme, for kagen var helt fantastisk! Saftig, karamelagtig og umulig at holde fingrene fra.

 

 

Traditionen tro har jeg givet opskriften et lille CookingClub-tvist, men det ville være en synd at ændre for meget, så jeg har blot skiftet mel og fedtstof ud, og justeret lidt på forholdene. Hver gang jeg bager den, skruer jeg lidt ned for sukkermængden. (Faktisk er der skåret 100 gram sukker af opskriften, siden videoen blev filmet.)

squashkage opskrift
Squashkagen er sød, blød, saftig og helt igennem uimodståelig. Heldigvis er der fuldkorn, vitaminer og sunde fedtstoffer i.

 

 

Der er stadig en hel del sukker i kagen, javist, til gengæld kan vi glædes over sunde fedtstoffer fra rapsolien, vitaminer fra squashen og fuldkorn fra det hvide fuldkornshvedemel. (Har du ikke Hvid Hvede, så prøv at bage squashkagen med 150 g almindelig hvedemel og 150 g fuldkornshvedemel.)

 

 

Jeg har efterfølgende bagt squashkagen med valnødder i stedet for mandler. Det bliver den bestemt ikke ringere af … Måske skulle man også prøve at bage squashkagen med pekannødder i?

 

squashkage opskrift
Udskriv
4.86 fra 7 stemmer

Squashkage med fuldkorn

Den lækreste, saftigste bradepandekage med rapsolie, squash og fuldkornsmel.
Forberedelse15 minutter
Bagetid45 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Kage
Antal: 20
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C (varmluft). Bland sukker, mel, kanel, vaniljesukker, salt, bagepulver og natron sammen i en stor røreskål.
  • Pisk æggene sammen og hæld dem i skålen sammen med rapsolie. Riv squashen på den grove side af rivejernet og tilsæt den. Rør dejen sammen.
  • Hak den mørke chokolade og mandlerne groft, og rør begge dele i dejen.
  • Hæld dejen i en bradepande på ca 30×40 cm – enten smurt med lidt fedtstof eller foret med bagepapir. Kagen hæver til ca dobbelt højde under bagningen.
  • Bag squashkagen midt i ovnen i 45 minutter. Check gerne squashkagen med et stegetermometer eller en strikkepind – kernetemperaturen skal være omkring 95 grader, og der skal ikke hænge dej på pinden, når du trækker den op fra midten af kagen.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

Del: