Flapjacks – glutenfri havregrynsfirkanter

Del opskriften:

Flapjacks smager af Oxford Street, Big Ben og en god kop earl grey-te. Med denne nemme opskrift kan du hurtigt skabe britisk stemning derhjemme …

▶️ Hop direkte til opskriften.

Flapjacks havregrynsfirkanter glutenfri opskrift
Fra øverste venstre: Flapjacks med tranebær og citron, kirsebær og vanilje, blåbær og pekannødder samt mandler og ingefær.

Mit første møde med flapjacks var i børnehavetiden, hvor en britisk mor delte ud til en fødselsdag. Det var traditionelle flapjacks uden tilsatte smage. “Plain” om man vil. Hun delte opskriften, der var skrevet i en skøn blanding af engelsk og dansk. “Tag af blusen” lød starten på punkt 2. Jeg har efterfølgende (for at undgå alt for mange misforståelser) ændret ordlyden til “Tag gryden af blusset”.

Havregrynskage med marengs opskrift video

 

Opskrift: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … glutenfri … smager helt uimodståeligt!

 

På en ferie i London 40 år efter smagte jeg en række forskellige smagsvarianter. Min favorit er kirsebær og vanilje. Her får du opskrift på fire varianter, så du selv kan vælge din favorit. Skriv gerne din favorit i kommentarfeltet nedenfor.

Men hvad med sundheden? Der er store mængder sukker og smør i en klassisk flapjacks. Udfordringen er, at netop disse ingredienser gør dem seje, søde og sprøde. Til gengæld er de jo uden hvedemel og gluten, og nyder godt af havregrynets fibre. Men det er dog lykkes mig at skrue lidt ned for sukkeret ved hjælp af honning, samt at udskifte noget af smørrets mættede fedt med rapsoliens umættede.

Figen chokoladekage brownie opskrift video

 

Opskrift: Glutenfri og vanvittig lækker brownie med friske figner!

 

Bemærk: Mængden af ingredienser i hver af de fire varianter er til en hel portion flapjacks. Vil du lave flere smage af samme portion dej, skal du altså tilpasse mængden af ingredienser i varianterne.

 

ca. 30 stykker

 

4 x Flapjacks – engelske havregrynsfirkanter


200 g brun farin
100 g agavesirup eller almindelig lys sirup
3 spsk honning
100 g smør
100 g rapsolie
400 g havregryn (brug evt glutenfri havregryn– kan købes her)
1/2 tsk flagesalt

variant 1: tranebær og citron

skal af en 1/2 citron
100 g tørrede tranebær

variant 2: ingefær og mandler

1 cm frisk ingefær
100 g mandler

variant 3: pekannødder og blåbær

50 g blåbær (gerne frosne, de holder formen bedre i den varme dej)
100 g pekannødder

variant 4: kirsebær og vanilje

100 g kirsebær uden sten
1 tsk vaniljesukker (2 tsk, hvis det er den hjemmelavede slags)

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Smelt smør, rapsolie, sirup, brun farin og honning i en gryde. Det skal ikke koge, sukkeret skal bare være helt smeltet. Tag gryden af blusset og rør havregryn og salt i.
  2. Variant 1: Hak tranebærrene groft, riv citronskallen på et fint rivejern, og bland i dejen. Variant 2: Riv frisk ingefær på rivejernet, hak mandlerne groft, og bland i dejen. Variant 3: Hak pekannødderne groft og bland dem i dejen sammen med blåbærrene.Variant 4: Udsten kirsebærrene, skær dem i kvarter og bland dem i dejen med vaniljesukkeret.
  3. Hæld dejen i en bageform (størrelse ca. 20×25 cm.) foret med bagepapir. Bag dine flapjacks i 30 min ved 150 grader.
  4. Tag dem ud af bageformen, og lad dem køle helt af på en rist, før du skærer dem i tern. Størrelse efter humør, fx 3×4 cm. Opbevar dine flapjacks i en kagedåse ved stuetemperatur, så holder de sig seje og lækre (i køleskabet bliver de lidt hårdere)

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Flapjacks – glutenfri havregrynsfirkanter
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: