Kæmperejer i kokossauce

Kæmperejer i kokossauce
Kæmperejer i en fyldig sauce af kokosmælk. Foto: Jakob Valling.

Nem og hurtig aftensmad med masser af smag, saftige kæmperejer og sprøde grøntsager.

Kæmperejer er hurtige at tilberede, smager fantastisk og mætter lige så godt som kylling og oksekød. Og med et højt indhold af selen og sunde n-3-fedtsyrer, er de et godt alternativ på middagsbordet.

Mange har set skævt til opdrættede kæmperejer i de seneste år, men Verdensnaturfondens mærkningsordning ASC sikrer, at opdrættene er bæredygtige. De fleste supermarkeder forhandler kun ASC-mærkede rejer, så dem kan du altså trygt købe. Læs mere hos Verdensnaturfonden.

 

Kæmperejer i kokossauce er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Kilimanjaro Marathon. Læs mere om bogen.

 

Hovedret TIL FIRE PERSONER

 

Kæmperejer i kokossauce

500 g rå kæmperejer
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
1/2 tsk. sort peber
1/2 tsk. gurkemeje
1 tsk. koncentreret tomatpuré
1 stor tomat
1 spsk hakket frisk koriander
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
1/2 dåse kokosmælk
1-2 spsk. olivenolie til stegning
salt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tø rejerne op, hvis de er frosne. Krydr rejerne med salt og peber, og lad dem trække på køl i en skål eller frysepose en halv times tid.
  2. Hak skalotteløg, hvidløg og den friske ingefær fint. Varm olie i en stor pande, og svits skalotteløgene, til de er klare. Tilsæt hvidløg og ingefær, og brun let. Hvidløget må ikke blive brændt, så bliver det bittert. Krydr med sort peber og gurkemeje, rør i et halvt minuts tid, og tilsæt derefter tomatpuré.
  3. Skær peberfrugterne i strimler, hak tomaten groft, og tilsæt. Lad simre ved middelvarme indtil tomaterne er kogt ud. Hæld kokosmælk ved, og kog op under omrøring. Skru ned for varmen, tilsæt rejer, salt og koriander. Læg låg på, og lad simre i ca 5 minutter til rejerne er færdigstegt og er blevet smukt røde. Server med fuldkornsris eller groft brød til.
Del opskriften: