Sød kartoffel-kage

Sød kartoffel-kage
Sød kartoffel gør denne kage sød, saftig og uimodståelig velsmagende.

Søde kartofler og æble i stedet for sukker, mindre smør og 100% fuldkornsmel … Det her er absolut en sød kartoffel-kage med god samvittighed.

Søde kartofler har længe stået på min ønskeseddel. Altså som ingrediens i en kage. Udover den smukke orange farve, kan den søde kartoffel nemlig prale af både kostfibre, vitaminer og mineraler. Og vigtigst af alt, der den søde kartoffel så sød, at den kan erstatte en stor del af sukkeret. Så der er masser af gode grunde til at bruge den i en kage.

Det var en ubetinget succes, og jeg kan kun anbefale dig at prøve denne opskrift ved førstkommende lejlighed! En sød, saftig og fantastisk velsmagende kage.

 

Sød kartoffel-kage

4 æg
100 g brun farin
1 fintrevet æble (ca 100 g)
400 g fintrevet sød kartoffel
75 g smør
75 g rapsolie
150 g hvid hvede
50 g fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk stødt kardemomme
2 tsk stødt kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1 tsk vaniljepulver
50 g valnødder, grofthakkede

Cream cheese-frosting

200 g Philadelphia Light
2 spsk flormelis
50 g mørk chokolade
hvid chokolade til pynt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Slå de fire æg ud i en røreskål. Tilsæt brun farin og pisk det luftigt og cremet.
  3. Riv æblet og de søde kartofler fint, og hæld i skålen. Smelt smørret og rør det i dejen sammen med rapsolien.
  4. Bland de tørre ingredienser (mel, bagepulver, natron og alle krydderierne) sammen i en skål. Vend det hele i dejen.
  5. Hak valnødderne fint, og rør dem i til sidst. Hæld dejen i en springform foret med bagepapir eller smurt med lidt fedtstof.
  6. Sød kartoffel-kagen skal bages midt i ovnen i ca. 35 minutter. Check den med en strikkepind – eller med et stegetermometer, der skal vise over 90°.
  7. Mens kagen køler helt af, pisker du Philadelphia’en med flormelis og smeltet, mørk chokolade. Pisk, til frostingen er helt glat. Fordel den på den afkølede kage, og pynt med lidt hakket hvid chokolade.
Del opskriften: