Cæsarsalat med kylling

Del opskriften:
Cæsarsalat med kylling opskrift
Grov og sprød cæsarsalat med kylling og parmesan. Foto: Jakob Valling.

Giv cæsarsalaten et sundere twist med broccoli og grove croutoner. Og dressingen … den er naturligvis fedtfattig – men ikke desto mindre vanvittig lækker.

▶️ Hop direkte til opskriften.

En cæsarsalat er i udgangspunktet baseret på masser af sprød romainesalat. Men der er ikke meget næring at hente her. Derfor har jeg boostet sundhedsværdien i min udgave af cæsarsalat med broccoli.

Sticks med kyllingekødboller

 

Prøv også: Hjemmelavede sticks med kyllingekødboller.

 

Croutonerne, der normalt er kridhvide og oliedryppende, er erstattet med fuldkornsbrød – ovnbagt med et minimum af fedtstof, endda af en hæderlig kvalitet i form af en koldpresset olivenolie.

Dressingen i denne opskrift er baseret på skyr og mælk, fremfor æggeblommer og store mængder olie (også kendt som mayonnaise …). Der er masser af smag fra sennep, oregano og parmesan, men fedtindholdet er reduceret markant.

thai beef salad opskrift

 

Opskrift: Thai beef salad – nem og lækker oksekødssalat.

 

(En klassisk cæsardressing indeholder blendede ansjoser. Dem har jeg valgt at udelade, men hvis du insisterer, så smid gerne et par finthakkede eller gaffelmosede ansjosfileter i.)

 

Cæsarsalat med kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet New York City Marathon. Læs mere om bogen.

 

Cæsarsalat med kylling

Hovedret TIL FIRE PERSONER

1 stor buket broccoli
1 stort romainesalat-hoved
1/2 agurk
4 store kyllingefileter à 150 g
4 spsk høvlet parmesanost
frisk basilikum
flagesalt og peber

grove CROUTONER

150 g fuldkornsflute eller andet groft brød
1 spsk. olivenolie
flagesalt

SALATDRESSING

4 spsk. skyr
2 spsk. minimælk
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning
2 spsk. citronsaft
2 spsk. fintrevet parmesan
1 fed hvidløg, presset
1/2 tsk. tørret oregano
flagesalt og peber

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skær broccolien i små mundrette stykker, og læg dem i en skål. “Kog” broccolien ved at hælde kogende vand over, og lad det stå i to minutter. Fjern roden fra romainesalaten, og skær resten i 1 cm brede strimler. Skyl salaten, og lad den dryppe af eller slyng den tør.Skær agurken i 2-3 mm tykke skiver, gerne lidt på skrå så skiverne bliver ekstra lange.
  2. Skær brødet i tern, ca 1 x 1 cm. Vend dem i en skål med lidt olivenolie og et drys salt, og rist dem på en pande (eller i ovnen ved 180° C) til de er let gyldne. Lad dem køle af.
  3. Pisk alle ingredienserne til dressingen godt sammen med et piskeris. Lad den trække på køl i 5-10 minutter.
  4. Steg eller grill kyllingefileterne til de er gennemstegte – det tager ca. 11-12 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Lad dem trække lidt, og skær dem derefter i ca. 5 mm tykke skiver.
  5. Vend salat, broccoli og agurk i dressingen, og anret i store dybe tallerkener. Læg kyllingen og croutonerne oven på salaten, høvl flager af parmesan med en kartoffelskræller, og pynt med frisk basilikum.

 

Del opskriften: