Cæsarsalat med kylling

Del opskriften:
antiinflammatorisk hjemmelavet sund cæsarsalat opskrift velsmurt weisdorf
Lækker, grov og ikke mindst antiinflammatorisk udgave af den berømte cæsarsalat. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Giv cæsarsalaten et sundere, antiinflammatorisk boost med broccoli, rødkål og rugbrødscroutoner. Og dressingen … den er naturligvis fedtfattig – men ikke desto mindre vanvittig lækker.

En cæsarsalat med kylling er i udgangspunktet baseret på masser af sprød romainesalat. Men der er ikke meget antiinflammatorisk styrke at hente der. Derfor har jeg boostet sundhedsværdien i min udgave af cæsarsalat med masser af grove grøntsager.

Du kan naturligvis tage salaten til et endnu højere sundheds-niveau ved at udskifte romainesalaten med mere kål – fx spidskål, grønkål eller bare mere af rødkålen. Så er der for alvor antiinflammatorisk styrke at hente.

 

 

Croutonerne, der normalt er kridhvide og oliedryppende, er erstattet med kernerugbrød – ristet med et minimum af fedtstof, endda fedt af en god kvalitet i form af en koldpresset olivenolie.

Dressingen i denne opskrift er baseret på A38 for at få glæde af de probiotiske mælkesyrebakterier (der også findes i fx Kefir eller Cultura). En mager A38 hjælper også med at skrue lidt ned for fedtet. Ganske vist er en god mayonnaise baseret på sunde fedstoffer, men det skader ikke at begrænse mængderne – særligt hvis du har en stillesiddende hverdag. Der er heldigvis masser af klassisk cæsardressing-smag fra ansjoser, sennep, oregano og parmesan.

 

 

Hvad er en god mayonnaise?

Det er en mayonnaise, der er lavet på raps- eller olivenolie, æg, eddike, sennep og måske en smule salt. Og helst ikke andre ingredienser end dem. Styr uden om mayonnaise, der indeholder emulgatorer og/eller andre tilsætningsstoffer. Økologi er ikke nødvendigvis en garanti for antiinflammatorisk kvalitet, så læs grundigt på emballagen – eller rør din mayonnaise selv af 1 æggeblomme, 1 tsk dijonsennep, ½ tsk æbleeddike og 1 knsp salt, der piskes op med 1,5 dl raps- eller olivenolie.

 

 

Gør det nemt: Vi er flere, der mener, at ansjoser er uundværlige i cæsardressing. Men har du ikke lige nogle i skabet, kan et lille drys salt og 1 teskefuld citronsaft kompensere lidt for manglen.

 

antiinflammatorisk hjemmelavet sund cæsarsalat opskrift velsmurt weisdorf
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Cæsarsalat med kylling og rugbrødscroutoner

Antiinflammatorisk version af den klassiske salat
Forberedelse30 min
Tilberedning30 min
Samlet tid1 t
Ret: Frokost
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Cæsarsalat:

  • 100 g broccoli
  • 1 drys salt
  • 200 g romainesalat
  • 100 g rødkål
  • 100 g ærter (friske eller optøede)
  • 150 g cherrytomater

Dressing:

Rugbrødscroutoner:

På toppen:

  • 15 g parmesan

Sådan gør du

  • Grill kyllingebrystet eller steg det i lidt olivenolie, til det er gennemstegt (10-12 minutter på hver side). Lad det køle lidt af, mens du laver resten af salaten.
  • Del broccolien i små buketter, læg dem i en skål med et drys salt og overhæld dem med kogende vand. Lad det stå i ca 1 minut, hæld broccolien over i en sigte eller et dørslag og lad den køle af.
  • Fjern stokken fra romainesalaten og skær den i ca. 1 cm brede strimler og rødkålen i helt tynde strimler. Hæld det i en stor salatskål og bland ærter og halverede cherrytomater i.
  • Rør en dressing af skyr, mayonnaise, sennep, honning, fintrevet parmesan, presset hvidløg, oregano, et godt drys peber – og ikke mindst mosede ansjosfileter.
  • Dryp lidt olivenolie og en smule salt på to skiver rugbrød. Rist dem sprøde på en stegepande eller i ovnen et par minutter på hver side, og skær dem i store tern.
  • Anret salaten med masser af dressing, kyllingebryst i tykke skiver, sprøde rugbrødscroutoner og flager af parmesanost.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del opskriften: