Pistacie-muffins med olivenolie og fuldkornsmel

Olivenolie er en sjælden gæst i det søde køkken, men den giver disse muffins en helt fantastisk smag – og masser af sundt fedt.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Jeg smagte denne skønne, smagfulde muffin hos en lille coffee shop i Gotham West Market i New York. Olive oil pistaccio muffin hed den. Den var sød og lækker som en muffin skal være, men olivenolien og pistacienødderne gav den nogle anderledes skønne smagsnuancer.

Pistacie-muffins fuldkorn kage
Lidt sigtet flormelis på toppen giver sødme fra første bid i de grove pistacie-muffins …

Det skader jo heller ikke, at både olivenolien, pistacienødderne og æggene i opskriften bidrager med de såkaldte MUFA’er – enkeltumættede fedtsyrer, der både virker antiinflammatoriske og endda kan virke slankende – fremfor det mættede fedt fra fx smør.

citronmåne fuldkorn citronkage sund

 

Prøv også: Citronmåne med fuldkorn … så nemt kan du selv lave den legendariske klassiker!

 

Jeg har givet mine pistacie-muffins et yderligere skud sundhed ved at skifte det almindelige hvedemel ud med hvid fuldkornshvedemel. Det er mel fra fuldkorn, hvor alle kornets fibre, vitaminer, mineraler og aminosyrer er bevaret, uden at det går ud over bageevnen. De mange stoffer i fuldkornsmel giver også en helt anden smagsdybde end det rensede, næringsfattige hvedemel, der stort set kun består af tomme kulhydrater i form at stivelse.

Jeg bruger en isske til at fordele muffinsdejen i formene – sådan en med en lille bøjle, der skubber isen ud af skeen. Det virker fantastisk med muffinsdej, selv en relativt flydende dej som denne. Se selv i videoen, hvor nemt det går. Du kan evt. få din egen isske her hos bagetid.dk.

 

Pistacie-muffins med olivenolie

12 stk.

175 g sukker
2 æg
150 g koldpresset jomfruolivenolie
80 g usaltede pistacienødder
175 g hvid hvede
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
2 spsk skyr (eller græsk yogurt 2%)
Lidt flormelis til pynt

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Pisk sukker og æg til det er helt hvidt og skummende. Pisk gerne 4-5 minutter – muffinsene bliver kun lækrere af det. Tilsæt olivenolie og pisk det i æggemassen.
  3. Blend pistaciekernerne – eller hak dem helt fint – der må gerne være nogle små stykker tilbage, men hovedparten skal være som groft mel. Tilsæt pistacie-melet sammen med hvid fuldkornshvedemel, bagepulver, salt og skyr. Vend dejen rundt, til det hele lige akkurat er rørt sammen.
  4. Fordel dejen i muffinsforme – der er til 12 stk. Brug evt en mekanisk isske som beskrevet ovenfor eller blot to spiseskeer. Sæt dem i ovnen i ca. 17-18 minutter. Check med et stegetermometer, at kernetemperaturen har nået over 90° C eller brug en gaffel og check, at der ikke sidder ubagt dej på gaflen.
  5. Tag dine pistacie-muffins ud af ovnen og lad dem køle helt af, inden du drysser dem med lidt sigtet flormelis.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Pistacie-muffins med olivenolie og fuldkorn
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: