Glutenfri kirsebær-muffins

Nyd sommerens søde kirsebær i disse glutenfri kirsebær-muffins. De er nemme at bage, smager fantastisk og som altid lidt sundere.

▶️ Hop direkte til opskriften.

De glutenfri kirsebær-muffins er bagt med en blanding af glutenfri havremel og mandelmel. Jeg blender som regel selv mandlerne – med skallen på – til mandelmel. Det giver en grovere, lidt sundere og meget mere smagsfuld mandelmel.

glutenfri kirsebær-muffins
Saftige, søde og glutenfri kirsebær-muffins.

Kirsebær findes i mange varianter, farver og smage – og med mange navne; moreller, sødkirsebær, surkirsebær, fuglekirsebær m.fl. Fælles for dem er, at de er fulde af skøn smag, c-vitaminer og særligt de mørke af dem indeholder masser af anthocyaniner – det er de antioxidanter, som bla. gør blåbær, druer og brombær så værdifulde for vores sundhed.

Havregrynskage med marengs

 

Prøv også: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … smager helt uimodståeligt!

 

I denne opskrift på kirsebær-muffins kan du bruge den kirsebær-sort, som du kan få fat på. Jeg har brugt nogle kulsorte fuglekirsebær, der voksede vildt ved en landevej. De smager vidunderligt og farven er så kraftig, at den er svær at vaske af fingrene igen … men den mørke farve er til gengæld et sikkert tegn på masser af anthocyaniner!

Rabarber-crumble glutenfri

 

Prøv også: Glutenfri rabarber-crumble. Den lækre sommerkage uden mel!

 

glutenfri kirsebær-muffins
Brug en isske, når du fylder dejen i formene – så undgår du at spilde.

Et lille tip: Brug en isske til at fordele muffinsdejen i formene – sådan en med en lille bøjle, der skubber isen ud af skeen. Det virker fantastisk til at fordele dej til fx cookies eller muffins, selv en relativt flydende dej som denne. Se selv i videoen, hvor nemt det går. Du kan købe dig en isske her hos bagetid.dk.

Glutenfri kirsebær-muffins

12 stk.

2 æg
175 g rørsukker
100 g mandelmel (eller mandler, du selv blender fint)
100 g havremel
2 spsk mørk kakao
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
75 g skyr (svarer til ca. 3 spsk)
150 g friske kirsebær (vægt uden sten)

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Pisk sukker og æg til det er helt hvidt og skummende. Pisk gerne 4-5 minutter – muffinsene bliver kun lækrere.
  3. Tilsæt mandelmel, havremel, mørk kakao, bagepulver, salt og skyr. Rør dejen, til ingredienserne akkurat er blandet sammen. Fjern sten og stilke fra kirsebærrene, skær bærrene i kvarter og vend dem i muffins-dejen.
  4. Fyld dejen i muffinsforme – der er til 12 stk. Brug evt en mekanisk isske (som beskrevet ovenfor) eller hæld dejen i formene. Sæt dem i ovnen i ca. 17-18 minutter. Check med et stegetermometer, at kernetemperaturen har nået over 90° C eller brug en gaffel og check, at der ikke sidder ubagt dej på gaflen.
  5. Tag dine glutenfri kirsebær-muffins ud af ovnen og lad dem køle helt af inden servering.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri kirsebær-muffins
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *