Rosmarin-aioli

Del:
Rosmarin-aioli hjemmelavet
Frisk rosmarin er en vigtig ingrediens i rosmarin-aioli.

Rosmarin-aioli har en skøn smag af rosmarin og hvidløg, og den er helt perfekt som dressing til en hjemmelavet burger, og gerne i selskab med fx karameliserede løg.

Det var i hvert fald i burger-sammenhæng, at jeg oplevede rosmarin-aioli på en lille, lækker amerikansk “slider” (en mini-burger). Mums!

 

Prøv også: Citron-aioli til fisk og skaldyr.

 

Aioli er i bund og grund en hvidløgsmayonnaise (navnet er faktisk en sammentrækning af ordene for “hvidløg” og “olie” på bla. catalansk), men den kan uden problemer smagssættes i mange forskellige retninger efter humør – og alt efter, hvilken mad den skal spises til.

Jeg har lavet aioli’en af en færdigkøbt mayonnaise. Der findes en del gode produkter i de fleste supermarkeder – ofte endda økologiske. Kig efter mayonnaise, der indeholder raps- eller olivenolie, æg, eddike og krydderier – ingen emulgator, farvestoffer eller andet.

Bruger du en mayonnaise af god kvalitet, kan du også glæde dig over, at den har antiinflammatoriske egenskaber i form af de enkeltumættede fedtsyrer i rapsolie og olivenolie.

teriyaki sauce

 

Opskrift: Hjemmelavet teriyaki-sauce med ingefær.

 

Æblecidereddiken kan snildt erstattes med hvidvinseddike eller en hvid balsamico, men den er dog valgt af en årsag: i de senere år er æblecidereddike blevet nævnt oftere og oftere i forbindelse med sundhed – flere studier har vist lavere blodsukkerpåvirkning og lavere kolesteroltal, når man får æblecidereddike i kosten. Ja, der skal lidt mere til end den ene teskefuld her, men mange bække små …

 

Udskriv
5 fra 4 stemmer

Rosmarin-aioli

... med skøn smag af rosmarin og hvidløg
Forberedelse5 minutter
Samlet tid5 minutter
Ret: Dip
Antal: 4
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Udstyr

Ingredienser

Sådan gør du

  • Riv rosmarinnålene af deres stilk og hak dem fint. Pres eller hak hvidløget fint. Vend det sammen med de øvrige ingredienser og smag til med et let drys salt og lidt friskkværnet peber.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del: