Rosmarin-aioli

Rosmarin-aioli hjemmelavet
Frisk rosmarin er en vigtig ingrediens i rosmarin-aioli.

Rosmarin-aioli har en skøn smag af rosmarin og hvidløg, og den er helt perfekt som dressing til en hjemmelavet burger, og gerne i selskab med fx karameliserede løg.

Det var i hvert fald i burger-sammenhæng, at jeg oplevede rosmarin-aioli på en lille, lækker amerikansk “slider” (en mini-burger). Mums!

Aioli er i bund og grund en hvidløgsmayonnaise (navnet er faktisk en sammentrækning af ordene for “hvidløg” og “olie” på bla. catalansk), men den kan uden problemer smagssættes i mange forskellige retninger efter humør – og alt efter, hvilken mad den skal spises til.

 

Prøv også: Citron-aioli til fisk og skaldyr.

 

Æblecidereddiken kan snildt erstattes med hvidvinseddike eller en hvid balsamico, men den er dog valgt af en årsag: i de senere år er æblecidereddike blevet nævnt oftere og oftere i forbindelse med sundhed – flere studier har vist lavere blodsukkerpåvirkning og lavere kolesteroltal, når man får æblecidereddike i kosten. Ja, der skal lidt mere til end den ene teskefuld her, men mange bække små …

 

Rosmarin-aioli

4 spsk mayonnaise af god kvalitet (rapsoliebaseret)
2 fed hvidløg
2 tsk frisk rosmarin
2 tsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 tsk æblecidereddike
et drys salt og peber

 

SÅDAN GØR DU

  1. Riv rosmarinnålene af deres stilk og hak dem fint. Pres eller hak hvidløget fint. Vend det sammen med de øvrige ingredienser og smag til med et let drys salt og lidt friskkværnet peber.
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Rosmarin-aioli
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *