Nutella stjernebrød med fuldkorn

Del opskriften:

Et Nutella stjernebrød er bestemt en kage, der imponerer! Her i en lidt sundere udgave med fuldkorn.

hjemmelavet Nutella stjernebrød brioche opskrift
Nutella briochen dækket med et fint lag flormelis. Lige til at spise …

Perfekt både på morgenbordet i stedet for det klassiske wienerbrød eller til en kop eftermiddagskaffe. Et stjernebrød ser måske lidt kompliceret ud, men er faktisk ret nemt at bage. I videoen herover kan du se præcis, hvordan det skal foldes.

I modsætning til wienerbrød, der er en tung omgang smør, er dette skønne Nutella stjernebrød lavet af en brioche-dej, altså en gærdej med blot en smule smør i. Men som altid her i CookingClub har jeg givet den et tvist i en (lidt) sundere retning. Nemlig med fuldkorn.

 

 

Der er masser af gode grunde til at bruge fuldkornsmel, fx flere fibre, flere vitaminer, mindre blodsukkerpåvirkning … Det er heldigvis meget let med Hvid Hvede, der er fuldkornsmel med næsten samme gode bageevne som almindelig hvedemel. I dette Nutella stjernebrød har jeg blandet Hvid Hvede med almindelig hvedemel, så bageevnen er i top – og har så tilsat yderligere fuldkornsmel for at få endnu mere grovhed. Det gør stjernebrødet – måske ikke ligefrem sundt – men dog til en knapt så stor udgift i sundhedsregnskabet.

 

hjemmelavet Nutella stjernebrød brioche opskrift
Lagene af Nutella gør briochen til en sød og saftig mundfuld.

 

 

Du kan bruge flere forskellige slags fyld i stjernebrødet. Nutella eller andre typer nøddecreme er standard, så at sige, men peanutbutter eller måske syltetøj vil helt sikkert smage godt.

Lille tip: Nøddecremen kan være svær at smøre ud på de tynde dejcirkler, men to ting kan gøre det nemmere: Sæt glasset med nøddecreme et par sekunder i mikrobølgeovnen (husk at fjerne al sølvfolie fra kanten) eller sæt glasset i en skål med varmt vand i et par minutter. Så bliver det meget lettere at fordele.

 

Nutella brioche stjernekage opskrift
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Nutella stjernebrød med fuldkorn

Stjernebrødet med nøddecreme er perfekt både på morgenbordet og til en kop eftermiddagskaffe.
Forberedelse30 min
Tilberedning20 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 20 min
Ret: Kage
Antal: 8
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

Sådan gør du

Lav dejen:

  • Smuldr gæren i en stor røreskål. Lun mælken en smule, så den er lillefingervarm, og hæld den over. Tilsæt sukker og rør gæren ud. Pisk de to æg i.
  • Bland de tre slags mel sammen med salt, citronskal og smeltet smør. Rør dejen sammen og hæld den ud på et meldrysset bord. Ælt dejen godt igennem og juster med lidt mere mel, hvis den trænger.
  • Stil den til hævning i en skål dækket med et rent viskestykke. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse – det tager ca en time.

Rul ud, skær og fold:

  • Slå dejen ned, del den i fire stykker og rul dem ud i tynde cirkler – lidt mere end 30 cm i diameter. Det gør ikke noget, hvis cirklerne ikke er helt cirkelrunde – de skal skæres til senere.
  • Smør et lag nøddecreme på tre af dejcirklerne og læg dem oven på hinanden – den øverste cirkel skal ikke have nøddecreme på! Læg en stor tallerken oven på og brug den til at skære kanterne rene efter, så kagen bliver smukt rund.
  • Tryk et almindeligt drikkeglas lidt ned i midten af kagen, og skær herefter 16 snit helt igennem lagene, så kagen bliver delt i 16 lige store strimler.
  • Tag fat i strimlerne to og to. Rotér dem først to hele omgange og til sidst yderligere en halv omgang, så enderne er lodrette. Pres enderne godt sammen, så de ikke går op under efterhævning og bagning. Brug evt et par dråber vand til at “lime” dejen sammen med. Det kan godt anbefales at se videoen ovenfor – der er det meget let at gennemskue fremgangsmåden.

Efterhæv og bag:

  • Dæk stjernebrødet med et rent viskestykke eller et par stykker husholdningsfilm, og lad det efterhæve i 30-40 minutter.
  • Pisk et æg sammen og pensl rigeligt. Træk stjernen med bagepapiret over på en bageplade og sæt den i ovnen i 18-20 minutter ved 180 grader (varmluft).
  • Lad stjernebrødet køle af, og drys herefter med lidt flormelis gennem en sigte. Spis det helst samme dag – eller lun det lidt på brødristeren dagen efter.

Video

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

 

Del opskriften: