Lynhurtige peanutcookies

Del opskriften:

Det tager ikke mange minutter at røre dejen sammen til disse fantastiske peanutcookies uden gluten. Der er nemlig kun fire ingredienser i!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Peanutcookies glutenfri opskrift
Nybagte, glutenfri peanutcookies på 15 minutter? Ja tak!

Peanutbutter, brun farin, chokolade og æg. Mere skal der ikke til for at bage disse chewy’e og lækre peanutcookies.

 

 

Bagetiden er sølle 9 minutter, så alt i alt behøver der ikke gå mere end et kvarters tid fra du får lyst til cookies og til de ligger færdigbagte på kagefadet. What’s not to like?!?

Peanutcookies glutenfri opskrift
Du kan fint bruge en paletkniv til at trykke dine peanutscookies flade – men de bliver så meget flottere med et cookiestempel …

Hvis du bare må eje et cookiestempel, kan du købe et ret smart stempel her hos bagetid.dk – endda med udskiftelige mønstre.

 

 

Der er frit valg mellem creamy peanutbutter og crunchy peanutbutter. Den crunchy giver blot lidt mere at tygge på. Jeg har prøvebagt cookies med begge varianter og de smager begge fremragende.

 

Glutenfri peanutcookies

ca. 15 stk

350 g crunchy peanutbutter (køb fx dette økologiske peanutbutter)
150 g brun farin
75 g mørk chokolade (køb det fx her)
2 æg

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Sådan bager du peanutcookies

  1. Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  2. Hæld peanutbutter, brun farin og grofthakket mørk chokolade i en røreskål. Pisk de to æg sammen og saml dejen. Rør den godt igennem, så peanutbutteret bliver godt fordelt. Dejen vil begynde at stivne lidt, når den er ved at være rørt helt sammen.
  3. Læg bagepapir på en bageplade. Form dejen til kugler på størrelse med golfbolde, og mas dem flade (til ca. 1 cms tykkelse) – brug fx et cookiestempel, hvis du har et. Ellers virker en paletkniv eller en flad hånd også helt fint.
  4. Bag peanutcookiesene i ca 9 minutter. De bliver ikke gyldne, snarere lidt tørre at se på, når de er færdige. Bag dem hellere for lidt end for længe. Lad dem køle helt af på en rist – hvis du altså kan holde fingrene fra dem …

 

Del opskriften: