Fiskesuppe med blåmuslinger

Fiskesuppe med blåmuslinger
Fiskesuppe med blåmuslinger er lige så dekorativ, som den er velmagende. Foto: Jakob Valling.

En fiskesuppe kan rumme meget mere end bare fisk og skaldyr. Denne er fyldt med grove grøntsager, der både pynter, mætter og gavner sundheden.

Fiskesuppe er en af mine helt store favoritter. Når jeg er på en fiskerestaurant, er det et sikkert valg (selvom der lige så ofte er skuffelse som begejstring).

Så meget desto mere grund til at lave sin egen fiskesuppe. Det tager lidt tid – ikke mindst denne udgave med blåmuslinger og grøntsager – men en god fiskesuppe er det hele værd.

 

Fiskesuppe med blåmuslinger er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Midnight Sun Marathon. Læs mere om bogen.

 

Hovedret TIL FIRE PERSONER

 

Fiskesuppe med blåmuslinger

1 kg blåmuslinger
2 skalotteløg
2 dl hvidvin
2 laksefileter
2 små sejfileter
1 lille bøtte rejer (ca. 100 g)
6 dl fiskefond eller fiskebouillon
2 store kartofler à 250 g
2 gulerødder
2 forårsløg
1/2 buket broccoli
2,5 dl madlavningsfløde 8%
1 lille bundt purløg
citronsaft af en halv citron
flagesalt og peber

 

SÅDAN GØR DU

  1. Rens blåmuslingerne, og fjern skægget. Kasser dem der ikke lukker sig ved berøring – bank dem evt. let mod bordet for at tjekke. Hak skalotteløget fint, og svits det kortvarigt i lidt olie. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge op. Tilsæt blåmuslingerne, læg låg på, og damp muslingerne i 5-7 minutter. Ryst gryden et par gange undervejs.
  2. Tag blåmuslingerne op med en hulske. Kasser dem der ikke har åbnet sig ved dampningen. Vælg de flotteste 8-12 stykker fra til at pynte med, og tag resten ud af skallerne. Læg dem til side mens du laver suppen.
  3. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i små tern. Del broccolien i små buketter. Skær fisken i små, mundrette stykker. Hak purløg og forårsløg fint.
  4. Hæld blåmuslingfonden gennem en fintmasket sigte, og derefter tilbage i gryden. Tilsæt fiskefond/bouillon, og kog op. Hæld kartofler og gulerødder i gryden, og kog til kartoflerne er næsten helt møre (ca. 10 minutter). Tilsæt broccoli, og lad den koge med et par minutter. Skru ned for varmen, og læg forsigtigt fiskestykkerne i suppen. Tilsæt madlavningsfløde, og bland den forsigtigt i suppen så fisken ikke går i stykker mens den koger op. Tilsæt forårsløg og purløg, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Fordel rejer og muslinger i fire dybe tallerkener. Hæld den varme suppe over, og pynt med de hele blåmuslinger og et godt drys friskkværnet sort peber. Server med groft brød.
Del opskriften: