Konfektkage med karamel

Konfektkage med karamel
Den knasende bund, den chewy karamel og den sprøde chokolade ligger i fine lag på konfektkagen.

Den både smager og dufter godt af jul, og så ser den fantastisk ud på konfektfadet. Konfektkagen med karamel er fuld af mandler, marcipan og skønne krydderier – og helt uden mel.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Der står kun 50 g sukker i ingredienslisten, men vær opmærksom på, at der er lidt sukker i marcipanen, lidt i chokoladen – og så en hel del i den kondenserede mælk. Totalt er der ca. 250 g sukker i konfektkagen.

Heldigvis trækker mandler, havregryn og ikke mindst ingefær lidt op i det samlede billede, så omend konfektkagen med karamel ikke just er sund, så ku’ det ha’ været meget værre.

 

Prøv også: Glutenfri jul … skønne, sprøde og kæmpestore vaniljekranse.

 

Kagen er glutenfri (hvis du vel at mærke bruger glutenfri havregryn), men du kan godt bage konfektkagen med hvedemel i stedet for havregryn, hvis du ikke bekymrer dig om gluten. Så vil jeg anbefale, at du bruger “hvid hvede”, som er en meget bagevenlig fuldkornsvariant.

Konfektkage med karamel
De hvide chokoladestriber bliver til smukke mønstre, når konfektkagen skæres i tern.

 

 

Konfektkage med karamel


75 g dadler uden sten
50 g marcipan
50 g brun farin
50 g mandler
50 g kokosmel
100 g havregryn (brug evt glutenfri havregryn – kan købes her)
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kanel
1/2 tsk flagesalt
1/2 tsk bagepulver
100 g smør
1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
75 g mørk chokolade
25 g hvid chokolade

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 180° C (varmluft). Fjern evt sten fra dadlerne og hæld dem i en foodprocessor. Blend dem til mos sammen med marcipanen. Tilsæt brun farin, mandler, kokosmel, havregryn, ingefær, kanel, salt og bagepulver. Kør på høj hastighed, til mandlerne er finthakkede. Rør det hele godt sammen med smeltet smør. Dejen skal være tør, men det er vigtigt at få fordelt smørret godt.
  2. Læg bagepapir i en kageform – ca 15×30 cm. stor – og fordel dejen i i en jævnt lag i formen. Tryk dejen godt sammen – også i kanterne. Sæt konfektkagen i ovnen og bag den i 10 minutter.
  3. Brug de 10 minutter til at koge den kondenserede mælk ind til karamel. Hæld mælken i en kasserolle og kog den igennem på mellemste blus. Rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Karamellen er klar, når den er blevet sej og lysebrun. OBS! Karamellen bliver meget varm!
  4. Tag kagen ud af ovnen og fordel karamellen forsigtigt ud over – pas på, du ikke river kagen i stykker. Sæt konfektkagen med karamel tilbage i ovnen og bag i yderligere 12 minutter. Kagen er færdigbagt, når karamellen er smukt brun på toppen.
  5. Smelt den mørke chokolade – fx i mikrobølgeovn, hvis du har en. Ellers over vandbad. Fordel chokoladen på kagen. Smelt den hvide chokolade og tegn tynde striber på den mørke chokolade. Brug en lille sprøjtepose, en frysepose med et lillebitte hul i hjørnet eller rul et kræmmerhus af et stykke bagepapir. Lad chokoladen stivne, før du skærer konfektkagen i små tern, ca 2×2 cm.
Del opskriften: