Glutenfri konfektkage med karamel

Del:

Den både smager og dufter godt af jul, og så ser den fantastisk ud på konfektfadet. En konfektkage med karamel fuld af mandler, marcipan og skønne krydderier – og helt uden mel.

 

 

Glutenfri konfektkage med karamel jul hjemmelavet opskrift
Den knasende bund, den chewy karamel og den sprøde chokolade ligger i fine lag på konfektkagen.

Der står kun 50 g sukker i ingredienslisten, men vær opmærksom på, at der er lidt sukker i marcipanen, lidt i chokoladen – og så en hel del i den kondenserede mælk. Totalt er der ca. 250 g sukker i denne konfektkage med karamel.

Heldigvis trækker mandler, havregryn og ikke mindst ingefær lidt op i det samlede billede, så omend konfektkagen med karamel ikke just er sund, så ku’ det ha’ været meget værre. Tricket er nøjes med et stykke eller to …

 

 

Kagen er glutenfri (hvis du vel at mærke bruger glutenfri havregryn), men du kan godt bage konfektkagen med hvedemel i stedet for havregryn, hvis du ikke bekymrer dig om gluten. Så vil jeg anbefale, at du bruger Hvid fuldkornshvedemel, som er en meget bagevenlig fuldkornsvariant.

Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.

Glutenfri konfektkage med karamel jul hjemmelavet opskrift
De hvide chokoladestriber bliver til smukke mønstre, når konfektkagen skæres i tern.

 

Glutenfri konfektkage med karamel jul hjemmelavet opskrift
Udskriv
5 fra 6 stemmer

Glutenfri konfektkage med karamel

Julekage med marcipan og chokolade
Forberedelse20 minutter
Bagetid22 minutter
Samlet tid42 minutter
Ret: Kage
Antal: 12
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Bund:

Karamel:

  • 1 dåse kondenseret mælk

Pynt:

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° C (varmluft).
  • Fjern evt sten fra dadlerne og hæld dem i en foodprocessor. Blend dem til mos sammen med marcipanen. Tilsæt brun farin, mandler, kokosmel, havregryn, ingefær, kanel, salt og bagepulver. Kør på høj hastighed, til mandlerne er finthakkede.
  • Rør det hele godt sammen med smeltet smør. Dejen skal være tør, men det er vigtigt at få fordelt smørret godt.
  • Læg bagepapir i en kageform – ca 15×30 cm. stor – og fordel dejen i et jævnt lag i formen. Tryk dejen godt sammen – også i kanterne. Sæt konfektkagen i ovnen og bag den i 10 minutter.
  • Brug de 10 minutter til at koge den kondenserede mælk ind til karamel. Hæld mælken i en kasserolle og kog den igennem på mellemste blus. Rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Karamellen er klar, når den er blevet sej og lysebrun. OBS! Karamellen bliver meget varm!
  • Tag kagen ud af ovnen og fordel karamellen forsigtigt ud over – pas på, du ikke river kagen i stykker. Sæt konfektkagen med karamel tilbage i ovnen og bag i yderligere 12 minutter. Kagen er færdigbagt, når karamellen er smukt brun på toppen.
  • Smelt den mørke chokolade – fx i mikrobølgeovn, hvis du har en. Ellers over vandbad. Fordel chokoladen på kagen. Smelt den hvide chokolade og tegn tynde striber på den mørke chokolade. Brug en lille sprøjtepose, en frysepose med et lillebitte hul i hjørnet eller rul et kræmmerhus af et stykke bagepapir. Lad chokoladen stivne, før du skærer konfektkagen i små tern, ca 2×2 cm.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del: