X

Grov pesto med valnødder og citron

Del:

Hjemmelavet pesto smager bare bedre … Denne udgave kan du lave uden blender – grov, knasende og skøn på et stykke ristet brød. Eller blandet i pasta. Eller som salatdressing. Eller som tilbehør til … ja, nærmest alt!

Grov pesto med valnødder og citronskal. Frisk, knasende og lækker.

Pesto er så meget mere end et lille glas fra supermarkedshylden, fyldt med en falmet-grøn og trevlet masse. Har du først prøvet at lave det selv, er det nærmest umuligt at gå tilbage.

Det kræver ikke en blender at lave en lækker pesto. Jeg er meget begejstret for denne grove udgave, hvor alle ingredienserne er hakket med køkkenkniven eller revet på et rivejern. Den grove konsistens er fantastisk … knasende, men samtidig cremet. Det kræver naturligvis en god, skarp køkkenkniv, fx denne Surudo Chef kniv.

Den grove pesto har en skøn konsistens – og smager vanvittig godt.

Anvendelsesmulighederne for den grove pesto er nærmest uendelige – man kan næsten tale om en opgradering til al slags mad. Prøv at dryppe lidt på din pizza næste gang – uanset om det er en pizza, du selv har lavet, eller en pizza, du har købt.

Husk at bruge en usprøjtet citron, når du spiser skallen. Hvis du er i tvivl, så køb en økologisk! Vask gerne citronen (og tør den igen), inden du river skallen i.

I klassisk pesto laves med pinjekerner, men her har jeg brugt valnødder. Dels fordi valnødder rummer massevis af sunde fedtstoffer, dels fordi valnødder bare smager godt. Pesto kan laves af alle slags nødder, så hvis du ikke har valnødder i skuffen, kan du bruge fx mandler eller hasselnødder. Eller naturligvis pinjekerner.

Udskriv

Grov pesto med valnødder og citron

Nem pesto uden blender
Ret Side Dish, Tilbehør
Køkken Middelhavet
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 1 bundt basilikum (med stilke – ca. 75-100 g)
  • 50 g valnøddekerner
  • 4 spsk olivenolie (køb fx denne økologiske jomfruolivenolie)
  • 1-2 fed hvidløg (efter smag)
  • 1/2 citron, skallen herfra (usprøjtet, gerne økologisk)
  • 75 g parmesan

Sådan gør du

  • Hak valnøddekernerne helt fint. Hak basilikum fint. (Helst med en skarp kniv – en sløv kniv moser i stedet for at hakke.) Pil og hak hvidløget fint.
  • Riv en usprøjtet citron (gerne økologisk) på den fine side af rivejernet, og riv parmesanen på den grove side af rivejernet.
  • Saml alle ingredienserne i en røreskål. Tilsæt en god jomfruolivenolie. Mængden af olie – og dermed pestoens konsistens – justeres efter smag og behag.
  • Hvis pestoen ikke skal spises med det samme, så hæld den på et syltetøjsglas, som du har skoldet forinden med kogende vand. Det forlænger holdbarheden til en uges tid.

Video

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger