Giant cookie med fuldkorn

Giant cookie
Du kan nøjes med at bage én cookie til alle gæsterne. Og så er det jo hyggeligt at dele.

And that’s the way the cookie crumbles … Kan du huske Jim Carreys legendariske slutreplik i filmen “Bruce Almighty”? Ikke? Nå, men uanset så får du her opskriften på en kæmpestor cookie med mørk chokolade, valnødder og fuldkornsmel.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Cookie’en bliver på størrelse med en frisbee – eller mere relevant: den passer til et stort lagkagefad. Sæt hele cookie’en på bordet – gerne mens den stadig er lun – og lad dine gæster selv tage et stykke i den størrelse, de har lyst til. Eller to stykker. Eller tre …

Prøv også: Tykke, saftige cookies med store chokolade-stykker.

Skal det være ekstra festligt, kan jeg anbefale at lægge en lille pyramide af vaniljeis-kugler oven på cookie’en. Det er en skøn og nem dessert, særligt hvis kagen stadig er lidt lun.

Denne gigantiske cookie er bagt med fuldkornsmel. Det gør den ganske vist ikke decideret sund, men den er da en smule sundere, end hvis du havde brugt almindeligt fladt hvedemel. Fuldkornet dæmper nemlig effekten af sukkeret, så det ikke påvirker dit blodsukker helt så voldsomt.

Det tager ikke mange minutter at røre den sammen, den er bagt på 10 minutter og perfekt at dele med vennerne. Eller som den gamle, polske bagerkone sagde det i filmen: “So the children of the neighbourhood will be hhrrappy!”

 

Giant cookie


150 g brun farin
100 g smeltet smør
1 æg
100 g hvid hvede
25 g fuldkornshvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk vaniljesukker
1/2 tsk flagesalt
50 g valnødder
75 g mørk chokolade

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Pisk brun farin og vaniljesukker godt sammen med smør og æg. Rør mel, bagepulver og havsalt i dejen. Vend valnødder og chokolade og rør det hurtigt sammen.
  3. Hæld dejen på en bageplade med bagepapir. Bag cookies’en ved 175 g i ca. 12 minutter. Den skal lige akkurat være gyldenbrun på overfladen, helst ikke mere.
  4. Køl af. Del. Spis.
Del opskriften: