Grove rabarber-muffins med ingefær

Del opskriften:
sundere rabarber-muffins fuldkorn opskrift
Det er svært at holde fingrene fra nybagte rabarber-muffins. Særligt, når de er af den sundere slags.

Disse nemme rabarber-muffins er fulde af skøn sommersmag. Og med hvid hvede og havregryn får du 100% fuldkorn med i købet.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Man må smede, mens jernet er varmt … og bage med rabarber, mens det er sommer. Jeg kan slet ikke få nok at den smukke, røde grøntsag. Ja, teknisk set er rabarber en grøntsag, omend en frugtig én af slagsen.

 

 

Til de grove rabarbermuffins har jeg “råsyltet” rabarberne i rørsukker, vanilje og friskrevet ingefær. Det giver en skøn, frisk smag, og tager lige kanten af de syrlige rabarber. Selve muffinsdejen er nemlig sukkerfri, så der er ikke noget sødme at hente.

 

 

For at skrue op for sundheden i rabarber-muffins’ene har jeg brug hvid fuldkornshvedemel. Hvid hvede er en fuldkornsvariant af almindelig hvede med næsten samme gode bageegenskaber. Kombinationen af fuldkornsmel og havregryn indeholder masser af kostfibre og giver nogle skønne, grove rabarber-muffins.

 

 

På toppen sniger der sig lidt sødme ind med et drys af marcipan og sprøde mandler. God fornøjelse!

 

Grove rabarber-muffins

12 muffins

400 g rabarber
150 g rørsukker
1 spsk vaniljesukker
1 tsk friskrevet ingefær
100 g smør
50 g rapsolie (køb fx denne økologiske koldpressede rapsolie)
1 æg
2 1/2 dl minimælk
200 g hvid fuldkornshvedemel
100 g havregryn
1 tsk bagepulver
1/2 tsk flagesalt

Pynt:

50 g mandler
50 g revet marcipan

 

Meget mere fuldkorn: Find alle CookingClubs opskrifter på kager og brød bagt med fuldkorn her.

 

Sådan bager du grove rabarbermuffins

  1. Skær rabarberne i små stykker. Vend dem i en skål med rørsukker, vanillesukker og ingefær. Dæk skålen med husholdningfilm, og sæt den på køl i en times tid – eller natten over.
  2. Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  3. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk ægget med mælken, og rør smør og rapsolie i.
  4. Bland mel, havregryn, salt og bagepulver og vend det i dejen. Vend rabarberne i til sidst.
  5. Fordel dejen i muffinforme og pynt med revet marcipan og mandler skåret i splitter. Bag rabarber-muffins’ene i ca. 20 minutter.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Grove rabarber-muffins med ingefær
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)