Grove rabarber-muffins med ingefær

Rabarber-muffins
Det er svært at holde fingrene fra nybagte rabarber-muffins. Særligt, når de er af den sundere slags.

Disse nemme rabarber-muffins er fulde af skøn sommersmag. Og med hvid hvede og havregryn får du 100% fuldkorn med i købet.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Man må smede mens jernet er varmt … og bage med rabarber, mens det er sommer. Jeg kan slet ikke få nok at den smukke, røde grøntsag. Ja, teknisk set er rabarber en grøntsag, omend en frugtig én af slagsen.

Jeg har “råsyltet” rabarberne i rørsukker, vanilje og friskrevet ingefær. Det giver en skøn, frisk smag, og tager lige kanten af de syrlige rabarber. Selve muffinsdejen er nemlig sukkerfri, så der er ikke noget sødme at hente.

For at give rabarber-muffins’ene et touch af sundhed har jeg brug hvid hvede. Hvid hvede er en fuldkornsvariant af almindelig hvede med næsten samme gode bageegenskaber. I kombination med havregryn bliver rabarber-muffins’ene grove og lækre.

På toppen sniger der sig lidt sødme ind med et drys af marcipan og sprøde mandler. God fornøjelse!

 

Grove rabarber-muffins


400 g rabarber
150 g rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk friskrevet ingefær

100 g smør
50 g rapsolie
1 æg
2 1/2 dl minimælk

200 g hvid hvede
100 g havregryn
1 tsk bagepulver
1/2 tsk flagesalt

Pynt:
50 g mandler
50 g revet marcipan

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skær rabarberne i små stykker. Vend dem i en skål med rørsukker, vanillesukker og ingefær. Dæk skålen med husholdningfilm, og sæt den på køl i en times tid. Eller natten over.
  2. Smelt smørret og lad det køle af. Pisk et æg, tilsæt mælk, smør og rapsolie.
  3. Bland mel, havregryn, salt og bagepulver og vend det i dejen. Vend rabarberne i.
  4. Fordel dejen i muffinforme (smør dem evt. med lidt fedtstof først) og pynt med revet marcipan og mandler skåret i splitter. Bag rabarber-muffins’ene ved 200° C i 20-25 minutter.
Del opskriften: