Malle’s choko-banankage uden gluten

Del opskriften:

Chokolade i en glutenfri banankage er ikke usædvanligt, men som regel er det hakket eller smeltet som pynt på toppen. Den smeltede mørke chokolade giver her en virkelig velsmagende dybde til banansmagen.

Opdateret opskrift, oktober 2019.

Efter at have bagt banankagen adskillige gange – og med tilbagemeldinger fra jer derude – har jeg ændret opskriften, så den glutenfri banankage nu er både lækrere, sundere og nemmere at bage. Mindre sukker, mindre smør, mindre arbejdstid.

Videoen ovenfor er også blevet genindspillet, så den passer til den nye opskrift.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Choko-banankage glutenfri banankage opskrift
En saftig glutenfri banankage med masser af chokoladesmag …og så ser den knaldgodt ud på kagebordet.

 

 

Kagens navn – Malle’s choko-banankage – skyldes, at det var familiens yngste, der fandt på at tilsætte smeltet chokolade til vores klassiske banankage. Resultatet var intet mindre end fantastisk! I denne opskrift har jeg brugt en mørk chokolade med et cacaoindhold på omkring 70% – så er der også et lille element af sundhed dér.

 

 

Denne glutenfri banankage er bagt med en blanding af havremel og fuldkornsrismel. Hvis gluten ikke betyder noget for dig, så kan du sagtens bruge fx hvid hvede, der også er fuldkornsmel. Brug samme mængde, altså 250 g mel i alt.

Stor guide: Her er de 10 bedste glutenfri meltyper til bagning.

 

 

Glutenfri banankage med chokolade

Til 8 personer

3 æg
200 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
150 g smør
100 g mørk chokolade 70% (fx denne lækre origine-chokolade fra Callebaut)
3 store, modne bananer
150 g havremel (fx dette økologiske)
100 g fuldkornsrismel (fx dette økologiske)
2 tsk bagepulver
2 tsk fintmalede loppefrøskaller (fx disse økologiske loppefrøskaller)

Pynt:

60 g flormelis
1 spsk mørk kakao (køb fx denne økologiske kakao)
1-2 spsk mælk
25 g pistacienødder, usaltede (køb dem fx her)

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Slå æggene ud i en stor røreskål. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og pisk med en elpisker til det er lyst, luftig og alt sukkeret er opløst.
  3. Smelt smørret – fx i mikrobølgeovnen. Hak chokoladen groft og rør den i det varme smør, så chokoladen smelter. Mos de tre bananer med en gaffel.
  4. Hæld mel, bagepulver og loppefrøskaller i røreskålen. Tilsæt chokolade-smør-blandingen og bananmos og rør, til det akkurat er blandet sammen.
  5. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (eller smør bunden med lidt fedtstof), og hæld dejen i. Bag kagen i 40 minutter. Check evt med et stegetermometer eller en strikkepind – kernetemperaturen skal være over 90 grader, og der skal ikke hænge dej på pinden, når du trækker den op fra midten af kagen.
  6. Når den glutenfri banankage er kølet helt af, skal toppen dækkes med et lag glasur af flormelis, kakao og mælk. Pynt med hakkede pistacienødder.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Choko-banankage uden gluten
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)
Del opskriften: