Malle’s choko-banankage uden gluten

Choko-banankage glutenfri banankage
En saftig banankage med masser af chokoladesmag.

Chokolade i en banankage er ikke usædvanligt, men som regel er det hakket eller smeltet som pynt på toppen. Den smeltede mørke chokolade giver her en virkelig velsmagende dybde til banansmagen.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Kagens navn – Malle’s choko-banankage – skyldes, at det var familiens yngste, der fandt på at tilsætte smeltet chokolade til vores klassiske banankage. Resultatet var intet mindre end fantastisk! I denne opskrift har jeg brugt en mørk chokolade med et cacaoindhold på omkring 70% – så er der også et lille element af sundhed dér.

Havregrynskage med marengs

 

Prøv også: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … smager helt uimodståeligt!

 

Denne glutenfri banankage er bagt med en blanding af havremel og fuldkornsrismel. Hvis gluten ikke betyder noget for dig, så kan du sagtens bruge fx hvid hvede, der også er fuldkornsmel. Brug samme mængde, altså 250 g mel i alt.

 

 

Til 6-8 personer

 

Glutenfri banankage med chokolade


2 æg
2 spsk skyr
300 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
150 g havremel
100 g fuldkornsrismel
200 g smør
100 g mørk chokolade 70%
3 mosede bananer
75 g flormelis
2-3 spsk mælk

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (hvis du har varmluft – ellers 10 grader varmere).
  2. Slå æggene ud i en stor røreskål. Tilsæt sukker, vaniljesukker og skyr, og pisk det med el elpisker til alt sukkeret er opløst. Vend mel og bagepulver i dejen. Smelt smørret og tilsæt. Smelt ligeledes chokoladen og hæld den i.
  3. Mos de tre bananer med en gaffel, til de er næsten helt flydende – der må såmænd gerne være lidt bananstykker tilbage, det giver bare lidt variation i kagens tekstur, når den er bagt. Hæld bananmosen i røreskålen og bland det hele godt sammen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i 50 minutter. Check den med et stegetermometer eller en strikkepind – kernetemperaturen skal være over 90 grader, og der skal ikke hænge dej på pinden, når du trækker den op fra midten af kagen.
  5. Når den glutenfri banankage er kølet helt af, skal toppen dækkes med et lag glasur af flormelis og mælk. Pynt efter humør med høvlet chokolade, tørrede bær eller måske krymmel.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Choko-banankage uden gluten
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Del opskriften: