Malle’s choko-banankage uden gluten

Del opskriften:

Chokolade i en glutenfri banankage er ikke usædvanligt, men som regel er det hakket eller smeltet som pynt på toppen. Den smeltede mørke chokolade giver her en virkelig velsmagende dybde til banansmagen.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Choko-banankage glutenfri banankage
En saftig banankage med masser af chokoladesmag.

Kagens navn – Malle’s choko-banankage – skyldes, at det var familiens yngste, der fandt på at tilsætte smeltet chokolade til vores klassiske banankage. Resultatet var intet mindre end fantastisk! I denne opskrift har jeg brugt en mørk chokolade med et cacaoindhold på omkring 70% – så er der også et lille element af sundhed dér.

Figen chokoladekage brownie opskrift video

 

Opskrift: Glutenfri og vanvittig lækker brownie med friske figner!

 

Denne glutenfri banankage er bagt med en blanding af havremel og fuldkornsrismel. Hvis gluten ikke betyder noget for dig, så kan du sagtens bruge fx hvid hvede, der også er fuldkornsmel. Brug samme mængde, altså 250 g mel i alt.

 

Opskrift: Nyd sommerens søde kirsebær i disse glutenfri kirsebær-muffins

 

 

Glutenfri banankage med chokolade

Til 6-8 personer

2 æg
2 spsk skyr
300 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker (kan fx købes her)
150 g havremel (kan fx købes her)
100 g fuldkornsrismel (kan fx købes her)
200 g smør
100 g mørk chokolade 70% (kan fx købes her)
3 mosede bananer
75 g flormelis
2-3 spsk mælk

 

Havregrynskage med marengs opskrift video

 

Opskrift: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … glutenfri … smager helt uimodståeligt!

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (hvis du har varmluft – ellers 10 grader varmere).
  2. Slå æggene ud i en stor røreskål. Tilsæt sukker, vaniljesukker og skyr, og pisk det med el elpisker til alt sukkeret er opløst. Vend mel og bagepulver i dejen. Smelt smørret og tilsæt. Smelt ligeledes chokoladen og hæld den i.
  3. Mos de tre bananer med en gaffel, til de er næsten helt flydende – der må såmænd gerne være lidt bananstykker tilbage, det giver bare lidt variation i kagens tekstur, når den er bagt. Hæld bananmosen i røreskålen og bland det hele godt sammen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i 50 minutter. Check den med et stegetermometer eller en strikkepind – kernetemperaturen skal være over 90 grader, og der skal ikke hænge dej på pinden, når du trækker den op fra midten af kagen.
  5. Når den glutenfri banankage er kølet helt af, skal toppen dækkes med et lag glasur af flormelis og mælk. Pynt efter humør med høvlet chokolade, tørrede bær eller måske krymmel.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Choko-banankage uden gluten
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: