Asiatisk suppe med grøntsager og kæmperejer

Del:
antiinflammatorisk suppe opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Asiatisk suppe sprængfyldt med lækre og sunde ingredienser. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Få varmen med denne skønne og antiinflammatoriske asiatiske suppe med sprøde grøntsager og saftige kæmperejer.

Rejer er ikke kendt for deres fedtindhold – faktisk er de decideret fedtfattige – men ikke desto mindre indeholder rejerne i en portion af denne asiatiske suppe 0,5 g omega-3. Det lyder ikke af meget, men når målet er 3-4 g dagligt, er det et pænt skridt på vejen. Hvad rejerne mangler i fedt har de til gengæld i protein, der giver dig masser af mæthed.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Der er kommet store mængder grøntsager i den asiatiske suppe – ca et par hundrede gram pr portion. Ud over deres sundhedsmæssige kvaliteter er de valgt, fordi netop disse grøntsager holder deres sprødhed i den varme suppe. Med andre ord er det en suppe, der skal tygges …

 

 

Grøntsagsbouillon er mange ting – og det er ikke altid de bedste ingredienser, der ryger i de små terninger. Køb en god økologisk variant, der er lavet af “rigtige” råvarer og ikke kun salt og smagsforstærker.

 

 

Gør det smart: Skræl ingefæren med en ske. Der går hurtigt en masse ingefær til spilde, hvis du skræller de ujævne rødder med en kniv. Brug i stedet en ske – den skraber kun skrællen af og skåner mest muligt af den sunde knold.

 

 

antiinflammatorisk suppe opskrift velsmurt weisdorf kreutzer
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Asiatisk suppe med kæmperejer

Skøn, antiinflammatoriske suppe med sprøde grøntsager og saftige kæmperejer
Forberedelse45 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 skalotteløg
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 2 cm frisk ingefær
  • 6 dl grøntsagsbouillon (køb fx denne økologiske)
  • 1 gulerod
  • 150 g savoykål
  • 50 g fennikel
  • 100 g champignon
  • 250 g kæmperejer (rå, optøede)
  • 2 spsk peanuts, saltede (fx disse økologiske)
  • 1 håndfuld frisk koriander

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde. Svits finthakkede skalotteløg og forårsløg med hvidløg, chili og ingefær skåret i tynde skiver et par minutter. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og kog suppen op.
  • Skær guleroden i tynde skiver. Snit savoykål og fennikel fint. Hæld det i suppen og lad det simre i fem minutter.
  • Skær champignonerne i kvarter, fjern skallen fra rejerne og lad begge dele simre med de sidste fem minutter. Giv suppen et godt drys salt og peber.
  • Rist grofthakkede peanuts på en tør stegepande et par minutter og drys dem på suppen sammen med masser af frisk koriander.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del: