X

Chili sin carne med spicy guacamole

Del:
Chili sin carne toppet med spicy guacamole. Vanvittig sundt og farvestrålende lækkert. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Der er så meget smag og styrke i denne chili sin carne, at du med garanti ikke savner kødet …

I en klassisk chili con carne er det oksekødet – hakket eller i tern – der giver fylden. Men mellem os sagt; smagen kommer ikke fra kødet, men fra de mange skønne, stærke og varme krydderier.

Derfor er det jo helt oplagt at lave en chili uden kød (eller på spansk sin carne). Ikke mindst når nu kødet fra de firbenede dyr er tvivlsomt rent sundhedsmæssigt – og i forhold til inflammation. Denne antiinflammatoriske chili sin carne er fyldt med grøntsager i stedet for kød. Rødbede, blomkål, gulerødder og selvfølgelig masser af tomat og bønner, som det hører til i en traditionel chili.

Oven i købet kan du glæde dig over, at også hvidløg, rødløg og de mange krydderier bidrager til den antiinflammatorisk effekt af chilien.

For at gøre det endnu mere lækkert – og endnu mere farvestrålende – har jeg tilføjet en skefuld guacamole på toppen. Det er den spicy guacamole, som jeg selv elsker højt og plejer at kalde “verden bedste guacamole”. Du finder opskriften på guacamole her.

Lav gerne en dobbeltportion af den antiinflammatoriske chili. Den bliver faktisk ekstra lækker og fyldig i smagen af en nat på køl – og kan uden problemer varmes igennem og nydes dagen efter. Og reste-mad er hurtig mad.

Udskriv

Chili med rødbede, blomkål og spicy guacamole

Vegetarisk chili med antiinflammatorisk styrke – chili sin carne
Køkken Mexican
Diet Vegetarian
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 2
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Chili sin carne:

Sådan gør du

Chili sin carne:

  • Varm en stor gryde op og hæld olivenolien i. Hak hvidløg og rødløg fint. Halvér chilierne, fjern kerner og den hvide frøstok. Skræl og hak gurkemejeroden. Svits løg, chili, gurkemeje, spidskommen og cayennepeber i ca. 1 minut. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater.
  • Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Del blomkålen i små buketter og skær stilken i tern. Skræl guleroden og skær den i skiver. Bland grøntsagerne i gryden sammen med bønnerne. Lad chilien simre ved svag varme i mindst 30 minutter.
  • Fjern stilk og kerner fra peberfrugten, skær resten i tern og rør dem i gryden. Hæld vandet fra majskernerne og rør dem i chilien. Krydr med et godt drys salt og masser af sort peber. Lad chilien simre 5 minutter mere.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger