Chili sin carne med spicy guacamole

Del:
antiinflammatorisk hjemmelavet chili sin carne opskrift velsmurt weisdorf
Chili sin carne toppet med spicy guacamole. Vanvittig sundt og farvestrålende lækkert. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Der er så meget smag og styrke i denne chili sin carne, at du med garanti ikke savner kødet …

I en klassisk chili con carne er det oksekødet – hakket eller i tern – der giver fylden. Men mellem os sagt; smagen kommer ikke fra kødet, men fra de mange skønne, stærke og varme krydderier.

 

 

Derfor er det jo helt oplagt at lave en chili uden kød (eller på spansk sin carne). Ikke mindst når nu kødet fra de firbenede dyr er tvivlsomt rent sundhedsmæssigt – og i forhold til inflammation. Denne antiinflammatoriske chili sin carne er fyldt med grøntsager i stedet for kød. Rødbede, blomkål, gulerødder og selvfølgelig masser af tomat og bønner, som det hører til i en traditionel chili.

Oven i købet kan du glæde dig over, at også hvidløg, rødløg og de mange krydderier bidrager til den antiinflammatorisk effekt af chilien.

 

 

For at gøre det endnu mere lækkert – og endnu mere farvestrålende – har jeg tilføjet en skefuld guacamole på toppen. Det er den spicy guacamole, som jeg selv elsker højt og plejer at kalde “verden bedste guacamole”. Du finder opskriften på guacamole her.

 

 

Lav gerne en dobbeltportion af den antiinflammatoriske chili. Den bliver faktisk ekstra lækker og fyldig i smagen af en nat på køl – og kan uden problemer varmes igennem og nydes dagen efter. Og reste-mad er hurtig mad.

antiinflammatorisk hjemmelavet chili sin carne opskrift velsmurt weisdorf
Udskriv
4.50 fra 10 stemmer

Chili med rødbede, blomkål og spicy guacamole

Vegetarisk chili med antiinflammatorisk styrke – chili sin carne
Forberedelse40 minutter
Tilberedning35 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Chili sin carne:

Sådan gør du

Chili sin carne:

  • Varm en stor gryde op og hæld olivenolien i. Hak hvidløg og rødløg fint. Halvér chilierne, fjern kerner og den hvide frøstok. Skræl og hak gurkemejeroden. Svits løg, chili, gurkemeje, spidskommen og cayennepeber i ca. 1 minut. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater.
  • Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Del blomkålen i små buketter og skær stilken i tern. Skræl guleroden og skær den i skiver. Bland grøntsagerne i gryden sammen med bønnerne. Lad chilien simre ved svag varme i mindst 30 minutter.
  • Fjern stilk og kerner fra peberfrugten, skær resten i tern og rør dem i gryden. Hæld vandet fra majskernerne og rør dem i chilien. Krydr med et godt drys salt og masser af sort peber. Lad chilien simre 5 minutter mere.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del: