Glutenfri cookies med boghvede

Del opskriften:

Lynhurtige og supernemme cookies med 2 slags chokolade. Ikke bagt med hvede, men med bog-hvede …

▶️ Hop direkte til opskriften.

Det bliver ikke meget nemmere at bage glutenfri cookies! Blot 8 ingredienser og et kvarters tid, så er der lækre nybagte cookies.

Boghvede glutenfri cookies opskrift kage
Saftige nybagte cookies – perfekt til en kop kaffe på terrassen.

Boghvede (der navnet til trods altså ikke har noget med hvede at gøre), er et trekantet frø med en lidt nøddeagtig smag. Boghvede er glutenfrit, og indeholder pæne mængder mineraler, vitaminer og ligesom quinoa også gode antioxidanter. Boghvedemel bruges traditionelt til madpandekager som russiske blinis og franske gallettes, men i denne opskrift er det skønne og søde glutenfri cookies, jeg bager med boghveden.

Havregrynskage med marengs opskrift video

 

Opskrift: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … glutenfri … smager helt uimodståeligt!

 

Chokoladen i disse glutenfri cookies er en blanding af mørk og hvid, men du kan sagtens vælge bare at bruge én slags. Jeg bruger små chokoladeknapper lavet af kvalitets-chokolade fra belgiske Callebaut – knapperne har lige den rette størrelse til de fleste kager. Har du blot almindelig plade-chokolade i skuffen, så skal den bare hakkes groft – det er lækkert med ret store stykker chokolade i cookies’ene.

 

Opskrift: Nyd sommerens søde kirsebær i disse glutenfri kirsebær-muffins

 

Glutenfri cookies med boghvedemel

10 store cookies

125 g rørsukker
100 g blødt smør
1 æg
125 g boghvedemel
2 spsk mørk kakao
1/2 tsk salt
100 g mørk chokolade og/eller hvid chokolade

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft).
  2. Pisk det bløde smør luftigt med sukkeret. Tilsæt ægget og pisk dejen glat. Tilsæt boghvedemel, mørk kakao, salt og chokolade (knapper eller grofthakket – se ovenfor) og rør dejen hurtigt sammen.
  3. Sæt cookie-dejen på en bageplade med bagepapir med to spiseskeer eller en is-ske (det er vildt nemt med sådan én! Køb din egen is-ske her). De skal være på størrelse med golfbolde. Tryk kuglerne let flade med våde fingre. Sæt bagepladen i ovnen og bag dine glutenfri cookies i 9-10 minutter – hellere for lidt end for meget, så de er saftige inden i.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri cookies med boghvede
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Del opskriften: