Glutenfri blommetærte med marcipan

Del:

Når sommeren går på hæld, er det blommetid. Har du et blommetræ i haven, kender du helt sikkert oplevelsen af at blive begravet i modne blommer! Det er en perfekt anledning til at bage en glutenfri blommetærte …

Glutenfri blommetærte tærte opskrift
Den glutenfri blommetærte er lækker, som den er (men den smager endnu bedre med lidt vaniljeis).

Blommer optræder i mange forskellige grader af sødme, for nu at sige det diplomatisk. Nogle gange kan de være ret syrlige … og så må der lidt mere sukker til. Derfor angiver jeg “2-4 spsk sukker” i opskriften. De færdigkogte blommer skal dog ikke være hvinende søde – sødmen klarer selve tærten.

 

 

Blommetærten er bagt med fuldkornshavremel i stedet for hvede. På den måde kommer der både fibre og sunde fedtstoffer med i købet. Og du kan slippe for gluten, hvis det er en prioritet for dig. Er du ligeglad med gluten, så kan havremel skiftes ud med 150 g Hvid fuldkornshvedemel, som er rent fuldkornsmel med gode bageegenskaber.

Stor guide: Her er de 11 bedste glutenfri meltyper til bagning.

Marcipan i kager er en fantastisk opfindelse, både når det gælder smag og faktisk også, når det handler om sundhed. Marcipanen søder som sukker, men indeholder (hvis det er “ren, rå marcipan”) mindst 60% mandler – og dermed kun højst 40% sukker. Det svarer lidt til at bruge mandelmel og samtidig skære på sukker mængden. Ren, rå win-win.

Den glutenfri blommetærte kan sagtens spises som den er, men lidt flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis passer svært godt til.

 

 

Hvis der bliver lidt blommer til overs, når du har dækket tærten, så kog dem videre – evt. med lidt mere sukker. Si derefter frugtmassen til en lækker blommesirup, som kan dryppes på kagen.

 

 

Udskriv
4.80 fra 5 stemmer

Glutenfri blommetærte med marcipan

Nem og lækker glutenfri blommetærte.
Forberedelse30 min
Bagetid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Kage
Antal: 8
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Fyld:

Pynt:

Sådan gør du

  • Halvér blommerne og fjern stenene. Kog blommerne med sukker og vanilje ved lav varme i ca 15 minutter til skindet har løsnet sig.
  • Tænd ovnen på 175° C (varmluft).
  • Pisk æg og sukker sammen til det er hvidt og skummende. Tilsæt det smeltede fedtstof, og pisk det i. Riv marcipanen groft (den er lettere at rive, hvis marcipanen har ligget på køl et par timer), og pisk den i. Vend havremel, bagepulver og salt i dejen.
  • Smør en springform (ca 24 cm i diameter) med fedtstof – eller for den med bagepapir. Hæld dejen i formen og fordel de kogte blommer uden skind ovenpå. Tryk dem en smule ned i dejen. Drys med mandelsplitter, og bag den glutenfri blommetærte i 30 minutter. Check evt med et lille spyd – hvis dejen slipper, er tærten færdigbagt.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del: