Glutenfri blommetærte med marcipan

Del opskriften:

Når sommeren går på hæld, er det blommetid. Har du et blommetræ i haven, kender du helt sikkert oplevelsen af at blive begravet i modne blommer! Det er en perfekt anledning til at bage en blommetærte …

▶️ Hop direkte til opskriften.

Glutenfri blommetærte tærte opskrift
Den glutenfri blommetærte er lækker, som den er (men den smager endnu bedre med lidt vaniljeis).

Blommer optræder i mange forskellige grader af sødme, for nu at sige det diplomatisk. Nogle gange kan de være ret syrlige … og så må der lidt mere sukker til. Derfor angiver jeg “2-4 spsk sukker” i opskriften. De færdigkogte blommer skal dog ikke være hvinende søde – sødmen klarer selve tærten.

Blommetærten er bagt med fuldkornshavremel i stedet for hvede. På den måde kommer der både fibre og sunde fedtstoffer med i købet. Og du kan slippe for gluten, hvis det er en prioritet for dig. Er du ligeglad med gluten, så kan havremel skiftes ud med 150 g Hvid Hvede.

Stor guide: Her er de 10 bedste glutenfri meltyper til bagning.

Marcipan i kager er en fantastisk opfindelse, både når det gælder smag og faktisk også, når det handler om sundhed. Marcipanen søder som sukker, men indeholder (hvis det er “ren, rå marcipan”) mindst 60% mandler – og dermed kun højst 40% sukker. Det svarer lidt til at bruge mandelmel og samtidig skære på sukker mængden. Ren, rå win-win.

Blommetærten kan sagtens spises som den er, men lidt flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis passer svært godt til.

Havregrynskage med marengs opskrift video

 

Opskrift: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … glutenfri … smager helt uimodståeligt!

 

Hvis der bliver lidt blommer til overs, når du har dækket tærten, så kog dem videre – evt. med lidt mere sukker. Si derefter frugtmassen til en lækker blommesirup, som kan dryppes på kagen.

Glutenfri blommetærte med marcipan

TIL 6-8 PERSONER

100 g sukker
2 æg
150 g fedtstof (fx 100 g smør og 50 g rapsolie)
100 g marcipan
150 g havremel (køb det fx her)
1 tsk bagepulver
1/2 tsk flagesalt

Fyld:

4-5 store blommer
2-4 spsk sukker
1 spsk vaniljesukker (fx dette økologiske vaniljesukker)

Pynt:

mandler skåret i splitter (ca 25 g)

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Halvér blommerne og fjern stenene. Kog blommerne med sukker og vanilje ved lav varme i ca 15 minutter til skindet har løsnet sig.
  2. Pisk æg og sukker sammen til det er hvidt og skummende. Tilsæt det smeltede fedtstof, og pisk det i. Riv marcipanen groft (den er lettere at rive, hvis marcipanen har ligget på køl et par timer), og pisk den i. Vend havremel, bagepulver og salt i dejen.
  3. Smør en springform (ca. 23 cm i diameter) med fedtstof – eller for den med bagepapir. Hæld dejen i formen og fordel de kogte blommer uden skind ovenpå. Tryk dem en smule ned i dejen. Drys med mandelsplitter, og bag den glutenfri blommetærte ved 175 grader (varmluft) i 30 minutter. Check evt med gaffel – hvis dejen slipper, er tærten færdigbagt.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri blommetærte med marcipan
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: