Sundere frikadeller med ingefær

Del opskriften:
sunde Frikadeller opskrift
De orange frikadeller serveret med frisk salat af nye kartofler. Foto: Jakob Valling.

Det er virkelig nemt at lave sunde frikadeller, uden at det går ud over den lækre smag. Her kommer sundheden i form at gulerødder, rugmel og ingefær.

▶️ Hop direkte til opskriften.

I de seneste år er danskernes begejstring for frikadeller kølnet lidt ned, selvom de stadig er en af de helt store favoritter. Jeg gætter på, at det er de klassiske, fede og næringsfattige deller, der er på vej ud.

 

 

Så meget desto mere grund til at genopfinde frikadellerne i nye og sundere udgaver. Og det er faktisk virkelig nemt at booste frikadellerne, for en fars er et godt sted at “skjule” de sunde sager fra eventuelle skeptiske blikke ved spisebordet. Opskriften hér er testet på børn og teenagere flere gange – og godkendt.

 

 

En af ulemperne ved at stege sunde frikadeller er, at hele huset lugter af stegte frikadeller… Derfor plejer jeg at brune dem af på en stegepande først, og lade dem stege færdige i ovnen. Det mindsker lugtgenerne og giver oven i købet saftigere frikadeller.

 

Sunde frikadeller med ingefær

TIL FIRE PERSONER

400 g hakket kyllingekød (max 3-7% fedtindhold)
3 store gulerødder
75 g havregryn
2 æg
1 dl minimælk
2 spsk rugmel (fx dette økologiske rugmel)
1 tsk stødt ingefær
1/2 tsk muskatnød (kan fx købes her)
1 tsk flagesalt
Friskkværnet sort peber
olivenolie til stegning

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
  2. Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Hæld gulerødderne og de øvrige ingredienser til frikadellerne i en stor røreskål og pisk dem godt sammen. Pisk gerne med en elpisker i et par minutter, og lad derefter farsen trække på køl i 30 minutter eller mere.
  3. Brun frikadellerne af på alle sider i lidt fedtstof på en varm stegepande. Læg dem derefter i et enkelt lag i et ovnfast fad og bag dem færdige. Det tager ca 20 minutter – afhængig af størrelse, naturligvis. Dæk fadet med et låg eller sølvfolie de sidste minutter, hvis frikadellerne er ved at blive for mørke. Skær evt en enkelt af de sunde frikadeller over, og check om den er gennemstegt.
Del opskriften: