Sund fish and chips

Del opskriften:
Sund fish and chips opskrift
Fish and chips er klassisk engelsk fastfood. Kan naturligvis også serveres på en tallerken … Foto: Jakob Valling.

Havregryn, rødbede og persillerod … i stedet for hvededej og kartofler. Sådan redder man en god fisk fra at drukne i friture.

Jeg ved det godt. Når det gælder modernisering af legendariske fastfood-klassikere som fish and chips, så skal man træde varsomt. Eller også skal man – som jeg har gjort – lave det hele om …

Sticks med kyllingekødboller

 

Prøv også: Hjemmelavede sticks med kyllingekødboller.

 

Det blev løsningen, da denne ret skulle optræde i Maratonkogebogen, for der er (udover smagen, vil nogen nok påstå) ikke meget godt at sige om originalen: friturestegt dej med friturestegte kartofler og en stakkels torsk, der er druknet undervejs i processen.

sunde falafler ovnbagte opskrift

 

Opskrift: Ovnbagte falafler – nemme, lækre og lidt sundere.

 

I virkeligheden er der nogle nemme stik, når fish and chips skal gøres sundere, ja faktisk decideret sund. Bare det at ovnbage kartoflerne er mange gange bedre end frituren. Når de næringsfattige kartofler bliver udskiftet med blandede rodfrugter, ja så er vi allerede nået langt. Torsken bliver paneret i fuldkornshavregryn og stegt i olivenolie, så vi får sneget gode sager med i hele retten.

 

Fish and chips er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet London Marathon. Læs mere om bogen.

 

Hovedret TIL FIRE PERSONER

 

Sund fish and chips

800 g torskefilet
1 æg
ca. 100 g havregryn
2 spsk. olivenolie

CHIPS

800 g rodfrugter, f.eks. persillerod, pastinak, gulerod og/eller rødbede
2 spspk. olivenolie

TATARSAUCE

4 spsk. mayonnaise af god kvalitet – dvs. rapsoliebaseret
4 spsk. skyr
1 spsk. kapers
2 spsk. cornichoner
1 spsk. purløg
1 spsk. persille
1 tsk. estragon
1-2 tsk. dijonsennep efter smag
2 citroner, skåret i både
flagesalt og peber

 

SÅDAN GØR DU

  1. Start med saucen. Rør mayonnaise og skyr sammen. Hak alle ingredienser ganske fint, og rør dem i dressingen. Smag til med sennep, salt og peber. Stil på køl indtil servering.
  2. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Vend stavene i olivenolie og salt i en stor skål, og fordel dem på en bageplade med bagepapir i ét lag. Sæt bagepladen i en 200° varm ovn i 45 minutter.
  3. Skær torskefileterne i otte ensartede stykker. Tag to dybe tallerkener, pisk ægget sammen i den ene, og hæld havregrynene i den anden. Vend fileterne en ad gangen – først i ægget og derefter i havregrynene så de er helt dækket. Krydr med salt og peber, dryp med lidt olivenolie, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Sæt fileterne ind i ovnen til rodfrugterne, og bag dem i ca. 10-12 minutter.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Sund fish and chips
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: