Antiinflammatoriske falafler med havregrød

Del opskriften:
opskrift antiinflammatoriske falafler Velsmurt Hjerne Weisdorf Kreutzer
Antiinflammatoriske havrefalafler med sprød salat af gulerod og brocccoli. Foto. Andreas Mikkel Hansen.

Undgå madspild! Brug overskuddet fra morgengrøden i disse lækre falafler og en broccolistok i salaten. Smart, hurtigt og nemt.

Det sker ofte, at jeg står tilbage med en halv grydefuld havregrød, når familien har forladt morgenbordet … og det er så trist at skulle smide god og spiselig mad ud. Herhjemme har vi gjort det til en sport at genbruge overskud fra ét måltid i det næste. Med andre ord: Undgå madspild!

Derfor var det oplagt at bruge havregrøden i disse antiinflammatoriske falafler. Sammen med de “sædvanlige” falafel-ingredienser kikærter og æg, giver havregrøden en skøn og saftig falafel med masser af mæthed. Salaten består blandt andet af en broccolistok, der blev tilovers fra en portion “Lyn-laks” den anden dag.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Mætheden fra de antiinflammatoriske falafler kommer blandt andet fra indholdet af kostfibre. Kostfibrene har stor betydning for, hvor godt din fordøjelse fungerer – og du kan nærmest ikke få for mange af dem. Kostfibre finder du i rigtig mange fødevarer, men kikærter og havregryn byder på særligt mange af dem, ligesom grove grøntsager som broccoli er gode kilder til de sunde kostfibre.

Vil du vide mere om kostfibre, så læs sundhedsredaktør Karen Lyagers blogindlæg hos Jyllands-Posten.

 

 

Antiinflammatoriske falafler i en fart

Opskriften nedenfor kræver kun en god køkkenkniv (fx denne fremragende Surudo Chef kniv.). Har du travlt, kan du slippe lidt hurtigere aftensmaden, hvis du smider alle ingredienserne til den antiinflammatoriske falafler i en blender eller foodprocessor. Kør til alt er hakket og blandet, men stop før dejen bliver helt jævn.

 

Ovnbagte eller pandestegte falafler?

De antiinflammatoriske falafler kan sagtens tilberedes i ovn i stedet for på en stegepande. Brug to spiseskeer og sæt dejen i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp med lidt olivenolie og bag falaflerne ved 200 grader i ca 20 minutter.

Tip: Bliver der falafler tilovers, er de lækre i madpakken. Fx som pålæg på rugbrød.

 

 

I Velsmurt Hjerne omtaler vi begrebet “FODMAP”. Forkortelsen over en række kulhydrater, der er et ubehageligt bekendtskab for personer, der døjer med irritabel tyktarm. Flere af de antiinflammatoriske råvarer indeholder disse FODMAP-kulhydrater – derfor er opskrifterne i bogen forsynet med forslag til udskiftninger eller begrænsninger i mængderne af visse ingredienser. Se efter “Low-FODMAP”-tippet nederst i opskrifterne.

Se mere om antiinflammatorisk kost og FODMAP i artiklen her.

 

opskrift antiinflammatoriske falafler Velsmurt Hjerne Weisdorf Kreutzer
Udskriv
Ingen bedømmelser endnu

Antiinflammatoriske falafler med havregrød

Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Low-FODMAP: Kikærter: Erstat med limabønner (butter beans), eller evt. hakket kyllingekød. Broccolistok: Max 45 g pr. person, suppler evt. med mere gulerod.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

Opskriften er fra bogen "Velsmurt Hjerne" om antiinflammatorisk kost.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del opskriften: