Mandel-tapenade med ærter og karse

Del opskriften:

Det er hurtigt og nemt at lave en lækker, antiinflammatorisk tapenade, der smager fantastisk som dip til nærmest alt …

opskrift antiinflammatorisk mandel tapenade velsmurt hjerne weisdorf kreutzer
Karsen giver tapenaden en skøn, skarp smag. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Det behøver ikke være besværligt og tidskrævende at spise antiinflammatorisk. Denne tapenade er hurtigt rørt sammen af en lille håndfuld ingredienser, som du alle kan finde i dit lokale supermarked.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Ingredienserne er nøje udvalgt for deres antiinflammatoriske styrke: Mandlerne og olivenolien bidrager med gode enkeltumættede fedtsyrer. Ærterne indeholder gode mængder af bla K1-vitamin, som er så vigtigt for hjernen. Spidskommen byder på magnesium, citronen på c-vitamin og karsen på beta-caroten.

 

 

Brug tapenaden til rå bladselleri, agurk, hvidkålsblade, rødkålsblade, gulerodsstænger, peberfrugt, ristet kernerugbrød, eller hvad du lige har ved hånden. Mandeltapenade er også meget velegnet som smørepålæg – alene eller sammen med fx en skive stegt kylling.

 

 

I Velsmurt Hjerne arbejder vi med forkortelsen “FODMAP”. Den dækker over en stribe forskellige kulhydrater, der kan være et ubehageligt bekendtskab for dig, der døjer med irritabel tyktarm. Nogle antiinflammatoriske ingredienser indeholder FODMAP-kulhydrater – derfor er alle opskrifter i bogen forsynet med forslag til udskiftninger eller begrænsninger i mængderne af visse råvarer. Kig efter “Low-FODMAP”-tippet nederst i opskrifterne.

Se mere om antiinflammatorisk kost og FODMAP i artiklen her.

 

opskrift antiinflammatorisk mandel tapenade velsmurt hjerne weisdorf kreutzer
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Mandel-tapenade med ærter og karse

Nem og lækker antiinflammatorisk dip til grøntsager, rugbrød og meget mere.
Forberedelse10 min
Samlet tid10 min
Ret: Snack, Tilbehør
Forfatter: Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 100 g ærter (friske eller optøede)
  • 1 bakke karse (lille)
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk salt
  • ½ dl vand
  • ½ citron, saft og skal herfra (usprøjtet, gerne økologisk)

Sådan gør du

  • Blend, hak eller mos alle ingredienserne, så der stadig er lidt mandelstykker i.

Video

 

Low-FODMAP:

Mandler: Erstat med pekannødder. Ærter: Erstat med edamamebønner uden skal. Bladselleri: Erstat med rød peberfrugt. Undgå rugbrød.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del opskriften: