Mandel-tapenade med ærter og karse

Del opskriften:

Det er hurtigt og nemt at lave en lækker, antiinflammatorisk tapenade, der smager fantastisk som dip til nærmest alt …

▶️ Hop direkte til opskriften.

opskrift antiinflammatorisk mandel tapenade velsmurt hjerne weisdorf kreutzer
Karsen giver tapenaden en skøn, skarp smag. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Det behøver ikke være besværligt og tidskrævende at spise antiinflammatorisk. Denne tapenade er hurtigt rørt sammen af en lille håndfuld ingredienser, som du alle kan finde i dit lokale supermarked.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Ingredienserne er nøje udvalgt for deres antiinflammatoriske styrke: Mandlerne og olivenolien bidrager med gode enkeltumættede fedtsyrer. Ærterne indeholder gode mængder af bla K1-vitamin, som er så vigtigt for hjernen. Spidskommen byder på magnesium, citronen på c-vitamin og karsen på beta-caroten.

 

 

Brug tapenaden til rå bladselleri, agurk, hvidkålsblade, rødkålsblade, gulerodsstænger, peberfrugt, ristet kernerugbrød, eller hvad du lige har ved hånden. Mandeltapenade er også meget velegnet som smørepålæg – alene eller sammen med fx en skive stegt kylling.

 

 

I Velsmurt Hjerne arbejder vi med forkortelsen “FODMAP”. Den dækker over en stribe forskellige kulhydrater, der kan være et ubehageligt bekendtskab for dig, der døjer med irritabel tyktarm. Nogle antiinflammatoriske ingredienser indeholder FODMAP-kulhydrater – derfor er alle opskrifter i bogen forsynet med forslag til udskiftninger eller begrænsninger i mængderne af visse råvarer. Kig efter “Low-FODMAP”-tippet nederst i opskrifterne.

Se mere om antiinflammatorisk kost og FODMAP i artiklen her.

 

Antiinflammatorisk mandel-tapenade med ærter og karse

100 g mandler
100 g ærter, friske eller optøede
1 lille bakke karse
3 spsk olivenolie (fx denne økologiske jomfruolivenolie)
½ tsk spidskommen (køb det fx her)
½ tsk salt
½ dl vand
saft og skal fra ½ usprøjtet citron

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Blend, hak eller mos alle ingredienserne, så der stadig er lidt mandelstykker i.

 

Low-FODMAP:

Mandler: Erstat med pekannødder. Ærter: Erstat med edamamebønner uden skal. Bladselleri: Erstat med rød peberfrugt. Undgå rugbrød.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Mandel-tapenade med ærter og karse
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)