Thai-salat med marineret kalkun

Del opskriften:
antiinflammatorisk thai-salat opskrift kreutzer weisdorf velsmurt
Smagen af Thailand er den velkendte, men der er en verden til forskel på ingredienserne. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Hver enkelt ingrediens er blevet nøje udvalgt, målt og vejet for at få lov at være med i denne antiinflammatoriske thai-salat …

▶️ Hop direkte til opskriften.

Grøntsagerne i denne thai-salat er udvalgt for deres smag, sprødhed og ikke mindst deres antiinflammatoriske styrker. Grønkål er proppet med antioxidanter og calcium, og indeholder masser af kostfibre (ca fem gange så meget som almindelig hovedsalat), så din fordøjelse får noget arbejde med. 50 g broccoli dækker dit daglige behov for c-vitamin (og i denne opskrift får du det dobbelte!), mens tomaterne bidrager med deres egen kraftfulde antioxidant lycopen. Og så har vi slet ikke snakket om ærterne og peberfrugten …

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Thai-smagen kommer fra soja, ingefær, fish sauce og hvidløg, der både bruges i marinaden til kødet og i dressingen til selve salaten. Ud over at smage fantastisk er disse ingredienser med til at gøre kødet ekstra mørt. Når kalkunen ligger i marinaden, trænger enzymer fra ingefær og hvidløg nemlig ind og nedbryder kødets struktur.

 

 

Ofte serveres en thai-salat med stykker af oksekød, men i antiinflammatorisk sammenhæng vil vi helst undgå kød fra firbenede dyr. Derfor har jeg valgt at bruge kalkun i denne udgave af thai-salaten. Kalkun og andet fjerkræ kan fint indgå i en antiinflammatorisk kost.

 

 

Gør det smart: Gem broccolistokken, der kan blendes til en lækker pesto med lidt olivenolie, mandler, hvidløg og parmesanost.

 

Antiinflammatorisk thai-salat med marineret kalkun

til 2 personer
MARINADE/DRESSING:

4 spsk rapsolie
2 tsk sojasauce (fx denne økologiske)
1 tsk tahin (køb det fx her)
2 tsk honning
saft af ½ lime
3 tsk fish sauce
2 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
200 g kalkunstrimler, fx skåret af kalkunbryst

SALAT:

150 g grønkål
½ broccoli
100 g sukkerærter
1 rød peberfrugt
150 g cherrytomater
½ lille rødløg
1 håndfuld basilikum
1 håndfuld koriander
1 håndfuld mynte

DRYS:

2 spsk saltede peanuts

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Rør rapsolie, soja, tahin, honning, limesaft og fish sauce sammen med friskrevet ingefær og finthakket hvidløg. Gem halvdelen til dressing og hæld resten i en plastpose sammen med kalkunstrimlerne. Lad kødet marinere på køl i en times tid – og gerne længere, fx natten over.
  2. Riv grønkålen i mindre stykker og del broccolien i små buketter. Læg dem i en skål sammen med sukkerærterne og overhæld dem med kogende vand. Lad grøntsagerne ligge et minut i vandet og hæld dem derefter til afdrypning og afkøling i en sigte.
  3. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i tynde strimler. Halvér tomaterne. Skær rødløget i ultratynde skiver. Riv krydderurterne i lidt mindre stykker. Bland alle grøntsagerne og krydderurterne sammen i en stor skål og vend dressingen i.
  4. Rist grofthakkede peanuts et par minutter på en tør, varm stegepande og lad dem køle af på et stykke bagepapir. Hæld kalkunstrimlerne og marinaden på den varme pande og steg 6-7 minutter. Vend dem flere gange undervejs.
  5. Anret thai-salaten i en dyb tallerken med den lune kalkun på toppen og et drys peanuts.

 

Del opskriften: