Poke bowl med laks, rødbeder og misodressing

Del opskriften:
antiinflammatorisk poke bowl med laks opskrift velsmurt hjerne weisdorf kreutzer
Der er både nydelse, skønhed og sundhed i en poke bowl med laks. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Poke bowls er farverige og lækre – og kan med et par nemme justeringer blive seriøst antiinflammatoriske.

▶️ Hop direkte til opskriften.

Der findes mange “bowls”; Buddha bowl er den vegetariske version, Rainbow bowl handler mest om anretning af farver og Poke bowl er den hawaiianske version – oprindelig med tun. Jeg har valgt at lave denne poke bowl med laks, fordi laksen er en fed fisk sprængfyldt med antiinflammatorisk Omega-3.

Er du helst fri for rå fisk, kan du naturligvis udelade laksen – eller prøve min opskrift på rainbow bowl i stedet.

 

 

I denne bowl med laks har jeg brugt fintstrimlet hvidkål i stedet for for den traditionelle bund af ris. Det begrænser både mængden af kulhydrat og øger mængden af grove grøntsager i bowlen … med andre ord to fluer med ét smæk.

velsmurt hjerne antiinflammatorisk kogebog weisdorf kreutzer politikens forlag

 

Opskriften er fra “Velsmurt Hjerne”.
Læs mere om bogen her.

 

Poke bowl med laks til frokost eller aftensmad er en god mulighed for at få masser af grøntsager. I denne opskrift har jeg brugt rødbede, broccoli, agurk og som nævnt hvidkål, men der er frit valg. Brug gerne andre – eller flere – forskellige grøntsager i bowlen. Jo flere, jo sundere og jo flottere.

 

 

Dressingen er baseret på miso, som er en fermenteret sojabønnepasta. Miso er som andre fermenterede madvarer fyldt med de probiotiske mælkesyrebakterier, som styrker tarmfloraen, og derigennem gavner både din fordøjelse og dit immunforsvar.

Sojabønnerne fermenteres ofte sammen med ris eller byg, og derfor findes misopasta i flere varianter. Farven indikerer varigheden af fermenteringen, og hvor kraftig (og salt) smagen er. Du kan frit vælge miso-type til denne suppe, men vær opmærksom på, om der er byg i, hvis du ikke kan tåle det.

 

 

Tip: Gem stokken fra broccolien. Du kan bruge den til denne lækre, syrlige carpaccio.

 

Poke bowl med laks, rødbeder og miso

2 personer

200 g rødbede
¼ broccoli (ca. 125 g)
150 g rå laks (af sushi-kvalitet, gerne frosset 24 timer)
½ mango (ca. 150 g)
½ agurk (ca. 125 g)
100 g hvidkål
1 håndfuld ristede kikærter

Misodressing:

3 spsk olivenolie
skal og saft fra ½ lime
½ tsk misopasta (fx denne lyse miso fermenteret med ris)
1 tsk revet ingefær
1 tsk flydende honning (køb fx denne økologiske akaciehonning fra Søbogaard)
friskkværnet peber

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Sådan laver du poke bowl:

  1. Skræl rødbeden og skær den i tern på ca. 1 x 1 cm. Kog rødbedestykkerne i letsaltet vand i 12-13 minutter, til de er møre, og lad dem køle af i en sigte.
  2. Del broccolien i små buketter, læg dem i en skål og blancher dem ved at hælde kogende vand over. Lad broccolibuketterne ligge et minuts tid i det varme vand, til de er smukt grønne, og dryp dem derefter af i en sigte.
  3. Skær laks, mango og agurk ud i tern. Anret det i en dyb tallerken med finstrimlet hvidkål i bunden og et drys ristede kikærter på toppen.
  4. Pisk ingredienserne til dressing sammen og hæld den over salaten ved servering.

 

Low-FODMAP:

Rødbeder: Max 20 g pr. person, suppler med pastinak eller persillerod. Mango: Max 40 g pr. person, suppler evt. med honningmelon. Vælg en miso uden byg.

 

Del opskriften:
Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Poke bowl med laks, rødbeder og misodressing
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)