Rainbow bowl med edamamebønner, avocado og mango

Del opskriften:
antiinflammatorisk rainbow bowl opskrift Velsmurt Kreutzer Weisdorf
Den antiinflammatoriske rainbow bowl er lige så sund, som den er smuk. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Med avocado, ingefær, tomater, kål, rapsolie og fuldkorn er denne farverige salat et antiinflammatorisk festmåltid!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Du har sikkert hørt kostrådet om at spise farverigt, og det er der også to rigtig gode grunde til: Den ene handler om udseendet. Farverige og smukt anrettede måltider er simpelthen mere indbydende at sætte tænderne i – og det er jo formålet med at lave sund mad; den skal spises.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Den anden – og vigtigere i antiinflammatorisk sammenhæng – grund til at spise farverigt er, at hver enkelt farve dækker over forskellige typer af antioxidanter, som beskytter dine celler mod hverdagens farer (fx stress, forurening, dårlig mad mm.).

 

 

Det skal retfærdigvis siges, at vi mangler de blåviolette farver, hvis bowl’en skal leve fuldt op til sit navn. Men snupper du en håndfuld blåbær eller mørke vindruer til dessert, er dagens antioxidant-palette fuldendt.

 

 

Gør det nemt: Lav rigeligt af ingefær-vinaigretten. Den holder sig nogle dage på køl – og smager skønt på de fleste salater.

 

Antiinflammatorisk rainbow bowl

til 2 personer

75 g perlebyg (kan fx købes her)
2 håndfulde grønkål
100 g cherrytomater
1/4 rødløg
1/2 mango
75 g edamamebønner, optøede
1 avocado

INGEFÆR-VINAIGRETTE

2 tsk æblecidereddike (fx denne økologiske)
2 spsk rapsolie
1/2 tsk dijonsennep
1/4 rød chili uden kerner
1 cm frisk ingefær
1/2 tsk honning
salt og peber

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Kog perlebyggen i letsaltet vand 20-22 minutter. Hak grønkålen fint og bland den i gryden med den nykogte perlebyg. Lad blandingen køle af uden låg.
  2. Halvér cherrytomaterne og bland dem med rødløg skåret i ultratynde strimler. Skræl mangoen og skær den i små tern. Tø edamamebønnerne op, evt. ved at overhælde dem med kogende vand, hvis du har travlt … Halvér avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tynde skiver.
  3. Pisk en vinaigrette af æbleeddike, olie, sennep, finthakket chili, friskrevet ingefær, honning, salt og peber.
  4. Anret grøntsagerne i flotte striber på en tallerken eller et lille fad og hæld ingefær-vinaigretten over.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Rainbow bowl med edamamebønner, avocado og mango
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Del opskriften: