Rainbow bowl med edamamebønner, avocado og mango

Del opskriften:
antiinflammatorisk rainbow bowl opskrift Velsmurt Kreutzer Weisdorf
Den antiinflammatoriske rainbow bowl er lige så sund, som den er smuk. Foto: Andreas Mikkel Hansen.

Med avocado, ingefær, tomater, kål, rapsolie og fuldkorn er denne farverige rainbow bowl et antiinflammatorisk festmåltid!

Du har sikkert hørt kostrådet om at spise farverigt, og det er der også to rigtig gode grunde til: Den ene handler om udseendet. Farverige og smukt anrettede måltider er simpelthen mere indbydende at sætte tænderne i – og det er jo formålet med at lave sund mad; den skal spises.

Antiinflammatorisk bog kogebog Velsmurt Kreutzer Weisdorf

 

Opskriften er fra bogen “Velsmurt”.
Læs mere om bogen her.

 

Den anden – og vigtigere i antiinflammatorisk sammenhæng – grund til at spise farverigt er, at hver enkelt farve dækker over forskellige typer af antioxidanter, som beskytter dine celler mod hverdagens farer (fx stress, forurening, dårlig mad mm.).

 

 

Det skal retfærdigvis siges, at vi mangler de blåviolette farver, hvis bowl’en skal leve fuldt op til sit navn. Men snupper du en håndfuld blåbær eller mørke vindruer til dessert, er dagens antioxidant-palette fuldendt.

 

 

Gør det nemt: Lav rigeligt af ingefær-vinaigretten. Den holder sig nogle dage på køl – og smager skønt på de fleste salater.

 

antiinflammatorisk rainbow bowl opskrift Velsmurt Kreutzer Weisdorf
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Rainbow bowl med avocado, mango og grønkål

En perlerække af farvestrålende og antiinflammatoriske ingredienser
Forberedelse25 min
Tilberedning20 min
Samlet tid45 min
Ret: Frokost
Antal: 2
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Udstyr

Ingredienser

Rainbow bowl:

  • 75 g perlebyg (kan fx købes her)
  • 2 håndfulde grønkål
  • 100 g cherrytomater
  • 1/4 rødløg
  • 1/2 mango
  • 75 g edamamebønner (optøede)
  • 1 avocado

Ingefær-vinaigrette:

Sådan gør du

  • Kog perlebyggen i letsaltet vand 20-22 minutter. Hak grønkålen fint og bland den i gryden med den nykogte perlebyg. Lad blandingen køle af uden låg.
  • Halvér cherrytomaterne og bland dem med rødløg skåret i ultratynde strimler. Skræl mangoen og skær den i små tern. Tø edamamebønnerne op, evt ved at overhælde dem med kogende vand, hvis du har travlt … Halvér avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tynde skiver.
  • Pisk en vinaigrette af æbleeddike, olie, sennep, finthakket chili, friskrevet ingefær, honning, salt og peber.
  • Anret grøntsagerne i flotte striber på en tallerken eller et lille fad og hæld ingefær-vinaigretten over.

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Del opskriften: