Pannfisch – pandestegt torsk

Del opskriften:
Pannfisch pandestegt torsk hamburg opskrift
Hamburg-klassikeren Pannfisch – pandestegt torsk – i en sundere og lækrere udgave. Foto: Jakob Valling.

Den klassiske tyske Pannfisch (pandestegt torsk) er en fedtet oplevelse. Den ellers fine og magre torsk er overhældt med fed sauce og serveres med masser af olie- eller smørstegte kartofler. Her får fiskeretten en sund overhaling.

Da Maratonkogebogen i 2016 skulle udgives i Tyskland, besluttede vi at tilføje Hamburg-Marathon til samlingen af maratonløb. Og til en løbsomtale i bogen hører naturligvis en opskrift.

kylling tikka masala opskrift

 

Opskrift: Kylling tikka masala – nemt, sundt, lækkert.

 

Valget faldt på en ægte Hamburger-klassiker “Pannfisch” eller “Gebratener Kabeljau”, som opskriften kom til at hedde i bogen. Klassisk fordi Hamburg – som en af de få tyske storbyer – har direkte adgang til havets friske fisk, og oplagt fordi udgangspunktet har plads til masser af sunde forbedringer.

thai beef salad opskrift

 

Opskrift: Thai beef salad – nem og lækker oksekødssalat.

 

I denne opskrift er der tilføjet grønkål, fennikel og granatæblekerner, og med den fedtfattige udgave af sennepssaucen, er den hamburgske fiskespecialitet blevet et markant sundere valg end originalen.

Panfisch – pandestegt torsk er fra den tyske udgave af Maratonkogebogen “Marathon zum Genießen”. Læs mere om bogen.

 

Pannfisch – pandestegt torsk

hovedret TIL FIRE PERSONER

4 stykker torskefilet à ca 150 g
3 blade grønkål
kernerne fra 1/2 granatæble
1 stk fennikel
1 kg kartofler
olivenolie eller rapsolie
salt og peber
 

Sennepssauce

1 spsk smør eller flydende fedtstof
3 forårsløg
2 dl hvidvin
5 dl fiskebouillon
1 tsk dijonsennep
2 tsk flydende honning
2 dl madlavningsfløde 8%

 

SÅDAN GØR DU

  1. Start med saucen: Rens forårsløgene, fjern de mørkegrønne toppe og skær resten i tynde skiver. Smelt fedtstoffet i en kasserolle og svits løgene til de er klare. Hæld hvidvin ved og kog ind til det halve. Tilsæt fiskebouillonen, og kog igen ind til det halve. Rød sennep og honning i, og tilsæt derefter madlavningsfløden.
  2. Skræl kartoflerne, mens saucen koger ind, og skær dem i små tern, ca 1/2 cm store. Skær fennikel på samme måde. Varm lidt olie op i en stor sauterpande ved middel varme, og steg kartofler og fennikel møre og lysebrune. Det tager ca. 25 minutter. Vend rundt i det undervejs, så alt bliver sprødt.
  3. Rens grønkålen grundigt og skær den i smalle strimler. Vend grønkålen i kartoflerne og lad det stege med i 5 minutters tid. Tag panden af varmen.
  4. Varm en teflonstegepande med to spsk olie godt op. Krydr torskestykkerne med salt og peber. Steg dem 3 minutter på hver side.
  5. Anret kartoffelblandingen i dybe tallerkner med et stykke torsk på hver. Hæld sennepssaucen over og pynt med granatæblekerner.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Pannfisch – pandestegt torsk
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften: