X

Omelet fyldt med ratatouille

Del:
Med ratatouille får man får hurtigt sneget en masse grøntsager ind i måltidet. Foto: Jakob Valling.

Få retter er så enkle, men samtidig så kendte og elskede som ratatouille. At den bugner af grøntsager skader bestemt heller ikke …

Disney har givetvis hjulpet berømmelsen godt på vej med sin fantastiske tegnefilm om den elskelige rotte Ratatouille, der har et ganske overraskende talent for gastronomi. Men selve retten med blandt andet tomat, squash, løg og peberfrugt – har været et hit i snart 100 år.

Den franske klassiker har sin oprindelse i Sydfrankrig, nærmere bestemt i Nice (og kaldes derfor også ratatouille niçoise), men har gået sin sejrsgang verden over.

Det er heller ikke så mærkeligt, for den er utrolig nem at lave, og kan varieres nærmest uendeligt afhængig af sæson – eller bare efter hvad du har i grøntsagsskuffen.

Ratatouille kan spises alene, med lidt groft brød eller bruges som tilbehør til stort set alt. Eller som her, stegt ind i en omelet.

Udskriv

Omelet fyldt med ratatouille

Den franske grøntsags-klassiker fyldt i en omelet
Ret Frokost
Køkken Fransk
Forb. tid 10 minutter
Stegetid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Equipment

Ingredienser

Omelet:

  • 8 æg
  • 1 dl minimælk
  • 2 spsk olivenolie (til stegning)
  • 4 skiver grovbrød

Ratatouille:

  • 1 fed hvidløg
  • 4 skalotteløg
  • 1 squash
  • 3-4 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 drys frisk timian (tørret går også an)
  • 3 spsk olivenolie (fx denne økologiske fra Urtekram)
  • salt
  • brøndkarse

Sådan gør du

  • Hak hvidløget fint. Skær løg, squash og peberfrugt i tynde skiver. Fjern kernerne fra tomaterne, og skær dem i tynde skiver.
  • Steg løgene i olivenolien i en stor stegepande. Tilsæt hvidløg, squash, tomater, peberfrugt, timian og et drys salt. Skru ned for blusset, og lad det simre i 10 minutter og sæt til side.
  • Pisk æg og mælk sammen. Varm stegepanden godt op, og hæld en smule olivenolie på.
  • Steg fire omeletter – en ad gangen. Hæld æggeblanding på panden, og steg et minuts tid. Hæld ratatouillen på halvdelen af omeletten, og fold den anden halvdel over. Skru helt ned for varmen, og lad den stege færdig i ca. 2 minutter. Server med groft brød og masser af brøndkarse.

Noter

Omelet med ratatouille er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Marathon des Alpes Maritimes. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger