X

Laks med sauteret rosenkål

Del:
Laks med sauteret rosenkål byder på vitaminer, antioxidanter, fibre og omega-3-fedtsyrer i store mængder. Og så smager det oven i købet fantastisk … Foto: Jakob Valling.

Der findes en god måde at tilberede rosenkål på, så du får skøn smag OG fuldt udbytte af de små kanonkugler, der bugner af sundhed.

Rosenkål får mange mennesker til at rynke på næsen. Og med god grund, for tilberedes de forkert (læs: udkogte) smager og lugter de ikke særlig godt. Men en hurtig sautering er perfekt til at give god smag og samtidig bevare de sunde indhold.

Eksternt link: 5 sunde grunde til at spise rosenkål.

Der er masser af antiinflammatorisk styrke i denne opskrift på laks med sauteret rosenkål. Og så er den ganske hurtig at tilberede. Laksen skal kun have et kvarters tid i ovnen – og jo friskere laks, jo mere “rå” må den være. Der er ikke noget kedeligere end en tør, gennemstegt laksefilet.

For den sauterede rosenkål gælder, at jo kortere sauterings tid, jo flere vitaminer bevarer du i grøntsagerne. Så hold det kort, sprødt og sundt.

Udskriv

Laks med sauteret rosenkål

Vitaminer, antioxidanter, fibre og omega-3-fedtsyrer i store mængder ...
Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Marineringstid 2 timer
Samlet tid 2 timer 35 minutter
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

Marinade:

Sauteret rosenkål:

  • 200 g rosenkål
  • 100 g cherrytomater
  • 1 spsk kapers
  • 1 håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tsk olivenolie
  • 2 spsk vand
  • salt
  • sort peber

Sådan gør du

Marinade:

  • Bland marinaden i en frysepose. Fjern evt skind fra laksefileterne, og læg dem i posen. Marinér i et par timer på køl.

Laks:

  • Varm ovnen op til 225 grader. Tag laksefileterne op af marinaden, og læg dem i et oliesmurt ovnfast fad. Bag i ca 15 minutter, eller indtil du kan se antydning af hvidt skum på laksen. Hellere for lidt end for meget.

Sauteret rosenkål:

  • Halver cherrytomaterne. Snit enderne af rosenkålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær resten af kålen i tynde skiver. Pil og hak hvidløget groft.
  • Varm lidt olie i en sauterpande, og svits hvidløget. Hæld tomater og kål i panden, og sauter under omrøring i to minutter. Tilsæt kapers, persille og vand, og lad det simre yderligere et par minutter.

Noter

Laks med sauteret rosenkål er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Dublin Marathon. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger