Bland marinaden i en frysepose. Fjern evt skind fra laksefileterne, og læg dem i posen. Marinér i et par timer på køl.
Laks:
Varm ovnen op til 225 grader. Tag laksefileterne op af marinaden, og læg dem i et oliesmurt ovnfast fad. Bag i ca 15 minutter, eller indtil du kan se antydning af hvidt skum på laksen. Hellere for lidt end for meget.
Sauteret rosenkål:
Halver cherrytomaterne. Snit enderne af rosenkålen, og fjern de yderste, grove blade. Skær resten af kålen i tynde skiver. Pil og hak hvidløget groft.
Varm lidt olie i en sauterpande, og svits hvidløget. Hæld tomater og kål i panden, og sauter under omrøring i to minutter. Tilsæt kapers, persille og vand, og lad det simre yderligere et par minutter.
Laks med sauteret rosenkål er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Dublin Marathon. Læs mere om bogen.