X

Laksa – spicy suppe med kylling

Del:
Laksa-suppe er frisk, spicy og dejligt mættende. Foto: Jakob Valling.

Masser af chili, ingefær og citrongræs giver varmen – og smager skønt – i denne klassiske, men herhjemme relativt ukendte asiatiske suppe.

Det er som regel Thailandsk mad, der løber med opmærksomheden, med deres stærke kokossuppe med kylling Tom Kha Gai. Men den lille ø-stat Singapore er heldigvis stor nok til at have sine egne madtraditioner. Laksa er en af dem. Og for at bruge et Singapore-udtryk: Laksa er “shiok”, der bedst oversættes til “superlækkert”.

Laksa-suppe indeholder en lang række stærke anti-inflammatoriske ingredienser som chili, ingefær, løg, lime, spinat og olivenolie. Nudlerne er naturligvis fuldkorn.

Der er naturligvis masser af variationsmuligheder med Laksa-suppen. Oplagt er at tage nudlerne ud og fx erstatte dem med fintstrimlet spidskål eller små buketter broccoli, hvis du foretrækker måltidet med færre kulhydrater (og uden gluten).

Suppen kan også sagtens laves uden kylling og med grøntsagsbouillon, hvis du ønsker en vegetarisk suppe. Evt med rejer i stedet for kylling (rejer skal dog kun have et par minutters tilberedningstid).

Laksa-suppe med kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Sundown Marathon i Singapore. Vil du læse mere om mad fra Singapore, så check denne wiki-side (på engelsk).

Udskriv

Laksa - spicy suppe med kylling

Lækker aftensmad inspireret af Singapore-klassikeren
Køkken Asiatisk, Singapore
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4
Forfatter Simon/CookingClub

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 2 rød chili
  • 5 cm frisk ingefær
  • olivenolie (til stegning)
  • 2 stilke citrongræs
  • 4 kyllingebryst
  • 6 dl hønsekødsbouillon
  • 2 spsk fish sauce
  • 1 spsk flydende honning
  • 4 håndfulde babyspinatblade
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 lime
  • 200 g fuldkornsnudler
  • frisk koriander (til pynt)

Sådan gør du

  • Pil skalotteløgene, og skær dem i tynde skiver. Fjern stilk og kerner fra chilierne, og skær dem i tynde skiver. Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver. Svits det hele i lidt olie i en stor sauterpande et par minutter. Hak citrongræsset fint, og tilsæt.
  • Skær kyllingefileterne i skiver på ca en halv cm. Hæld dem på panden sammen med bouillon, og lad det komme i kog.
  • Rør fish sauce og honning i, og lad retten simre ved svag varme til kyllingen er tilberedt – det tager ca 10 minutter.
  • Tilsæt kokosmælken og saften fra limefrugterne, og varm op igen.
  • Læg fuldkornsnudlerne i en kasserolle, dæk dem helt med kogende vand, og lad dem koge i 4 minutter. Hæld vandet fra, og vend nudlerne i retten.
  • Skyl spinatbladene grundigt, og vend dem i retten. Fordel i dybe tallerkener, pynt med frisk koriander, og server.

Noter

Laksa-suppe med kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Sundown Marathon i Singapore. Læs mere om bogen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

Del:
Simon/CookingClub:
X

CookingClub bruger cookies på websitet for at sikre, at det virker, som det skal, for at kunne forbedre indholdet, for at kunne måle og analysere trafikken på sitet og for at tilbyde funktioner på sociale medier. Informationer om brug af sitet deles med vores partnere inden for statistik og sociale medier. Ved at klikke "OK" giver du dit samtykke til dette.

Indstillinger