Sund kartoffelsalat med grønne bønner

Del opskriften:
sund kartoffelsalat opskrift
Sprød, frisk og fedtfattig kartoffelsalat. Foto: Jakob Valling.

Nye kartofler byder på meget mere smag og sundhed. I denne sunde kartoffelsalat får kartoflerne selskab af grønne bønner, parmesanost og pinjekerner.

Glem kartoffelsalat, der sejler i fed hvid dressing – her er det olivenolie og citronsaft, der giver plads til smagen af de lækre, nye kartofler. Parmesanosten giver ekstra fyldighed, og pinjekerner bidrager med lidt lækkert crunch. Har du ikke pinjekerner i skuffen, kan de sagtens erstattes af fx mandler, pekannødder eller hasselnødder.

 

 

Sundheden sikres af de gode enkeltumættede fedtsyrer i både olivenolien og pinjekernerne, kalcium og protein fra parmesanosten samt c-vitamin fra citronen.

Og så har vi slet ikke snakket om kartoflerne. Ofte bliver kartofler udskældt, men der sker noget – nærmest magisk – når kartofler får lov at køle ned. Stivelsen i kartoflerne omdannes til såkaldt resistent stivelse, der i store træk fungerer på samme måde som kostfibre gør i dit fordøjelsessystem. Og det er en god ting.

 

 

Vidste du i øvrigt, at der er en kokkeskole-regel for hakket purløg? Det skal hakkes i så små stykker, at de er lige så korte, som de er brede. Altså nærmest kvadratiske. I denne kartoffelsalat må du dog frit vælge størrelsen, for så længe resultatet er “dekorativt”, er alt tilladt. Og et lille tip: Det er meget lettere at hakke krydderurter med en ordentlig, skarp køkkenkniv fx denne Surudo Chef kniv.

 

Opskriften på sund kartoffelsalat med grønne bønner er fra Maratonkogebogen. Læs mere om bogen her.

 

Sund kartoffelsalat med grønne bønner

TIL FIRE PERSONER

500 g små nye kartofler
3 skalotteløg
150 g grønne bønner (friske eller frosne)
30 g parmesan
40 g pinjekerner (fx disse økologiske)
2 spsk. purløg
3 spsk. olivenolie (fx denne økologiske olivenolie)
2 spsk. citronsaft
olivenolie til stegning

 

SÅDAN GØR DU

  1. De nye kartofler skal først skrubbes og herefter lægges i en gryde med vand der akkurat dækker. Tilsæt salt, og lad vandet koge op. Skum af, skru ned på lavt blus, og lad nu kartoflerne småkoge i 8-12 minutter indtil en skarp urtekniv går let igennem. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af.
  2. Kog de grønne bønner i letsaltet vand 6-8 minutter. Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem køle af.
  3. Rist pinjekernerne gyldne på en tør stegepande. Hak dem groft, og hæld dem i en stor skål. Skær skalotteløg i skiver, brun dem i lidt olivenolie på panden, og hæld dem i skålen med de hakkede pinjekerner. Tilsæt finthakket purløg, revet parmesan, olie, citronsaft, salt og peber. Vend kartofler og bønner i skålen.

 

Meget mere antiinflammatorisk: Find alle CookingClubs opskrifter på antiinflammatorisk mad og kager her.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Sund kartoffelsalat med grønne bønner
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Del opskriften: