Rissalat med avocado og kylling

Del opskriften:
rissalat mango avocado opskrift
Server rissalaten i et højt glas – med lidt groft brød til. Foto: Jakob Valling.

Kylling og ris lyder måske ikke som noget særligt, men i denne rissalat får the usual suspects selskab af frisk mango, avocado og koriander.

Syrlig mango, fed avocado, saftig kylling og sprøde vilde ris. Sammensætningen giver en anderledes og virkelig lækker forret – der endda er ret hurtig at tilberede. Perfekt til en sommermiddag … eller alle de andre dage, hvor man trænger til lidt sommerfornemmelser.

thai beef salad opskrift

 

Opskrift: Thai beef salad – nem og lækker oksekødssalat.

 

Og den friske koriander kan naturligvis erstattes af persille, hvis du insisterer … God fornøjelse!

 

Rissalat med avocado og kylling er fra Maratonkogebogens beskrivelse af maratonløbet Kilimanjaro Marathon. Læs mere om bogen.

 

Rissalat med avocado og kylling

Hovedret TIL FIRE PERSONER

100 g vilde ris
2 kyllingebrystfileter
2 spsk. olivenolie
1/2 tsk. flagesalt
1/2 tsk. friskkværnet peber
1 lille rødløg
1 mango
1 avocado
2 spsk. limesaft
en håndfuld frisk, grofthakket koriander

 

SÅDAN GØR DU

  1. Skyl de vilde ris, og kog dem ca. 35 min i letsaltet vand. Hæld derefter risene op i en sigte, og lad dem dryppe og køle helt af.
  2. Pensl kyllingen med lidt af olien, krydr med halvdelen af saltet og peberet. Steg ved lav varme i ca. 10-12 minutter på hver side. Lad dem køle af så de er til at røre ve. Skær fileterne ud i tern på ca. 2 x 2 cm.
  3. Skræl mangoen, halver den, fjern stenen, og skær kødet i små tern. Halver avocadoen, fjern stenen, tag kødet ud af skallen, og skær det i tern. Pil og hak rødløget fint.
  4. Bland ris, kylling, løg, mango, limesaft, koriander, resten af olien og resten af saltet og peberet i en skål. Sæt rissalaten på køl i en time før servering. Den kan godt stå et par timer, så du kan tilberede den i god tid.
Del opskriften: