Bocconcini del Nonno – italienske mandelkager

Italienske mandelkager bocconcini del nonno
De italienske mandelkager er perfekte til en god, stærk doppio espresso …

De er seje, søde, lidt salte, bløde, men sprøde – kort sagt helt fantastiske. Du kan godt glæde dig til at sætte tænderne i de små italienske mandelbomber!

▶️ Hop direkte til opskriften.

Der ligger en lille bager – en “forno” – på et gadehjørne lige på grænsen mellem to af Roms centrale bydele “Piazza Navona” og “Pantheon”. Blandt de mange fine små og store kager i disken lå en plade med små runde mandelkager, som de kaldte Bocconcini del Nonno (frit oversat kunne det betyde “bedstefars småbidder”… så lad os holde os til det italienske navn).

Havregrynskage med marengs

 

Prøv også: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … smager helt uimodståeligt!

 

De små mandelkager smagte fuldstændig himmelsk! Lidt som en kransekage, men sejere og med en snert af salt. Der var ingen tvivl – den opskrift skulle genskabes hjemme.

Det tog nogle forsøg, men nu er den dér. Prøv selv – hvis du elsker smagen af mandler, så vil du ikke fortryde det.

Bocconcini’erne er et lækkert alternativ nytårsaften, hvis du som jeg synes, at kransekagen er lige sød nok.

(Jeg har blendet hele mandler med skal til mandelmel. Det er billigere end færdigkøbt mandelmel, og samtidig kommer skallernes sunde kvaliteter med.)

 

 

Bocconcini del nonno – italienske mandelkager

12-14 stk.

250 g mandelmel
150 g flormelis
1 tsk bagepulver
1/4 tsk knust flagesalt (OBS! bruger du almindeligt fint køkkensalt, skal der lidt mindre i.)
2 piskede æggehvider (ca. 60 g)
2 g mandelessens (ca. 1/2 låg eller 1/2 tsk)

Pynt:

ca 50 g mandelflager
1 spsk flormelis

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 180° C (varmluft). Blend mandlerne til fint mandelmel. Bland flormelis, bagepulver og knust salt i og rør det godt sammen.
  2. Hæld æggehviderne i en skål og pisk dem næsten helt stive. Tilsæt mandelessensen i de sidste sekunder af piskningen. Rør de piskede æggehvider i mandel/sukker-blandingen og bland det godt sammen.
  3. Brug to skeer og form dejen til kugler på størrelse med bordtennisbolde. Vend dem i mandelflager og sæt dem på en bageplade med bagepapir. De flyder stort set ikke ud, så afstanden er ikke afgørende.
  4. Bag mandelkagerne i ca. 15 minutter. Hellere for lidt end for længe! De er færdige, når mandlerne er lysebrune. Lad dem køle af, og pynt dem så med lidt sigtet flormelis. De italienske mandelkager holder sig op til en uge i en kagedåse ved stuetemperatur. Men det er ren teori. De er væk længe inden da.

 

Eksternt link: Tak til Hannah fra Spots on Pots for inspiration til at ramme den perfekte opskrift.
Del opskriften: