Glutenfri pæremuffins med mandler

Del:

Vanilje, mandler, kanel og efterårsmodne pærer … så mange skønne smage samlet i én glutenfri pæremuffin.

glutenfri pæremuffins opskrift
Nybagte glutenfri pæremuffins klar til servering.

Efterår er højsæson for pærer. I hvert fald de danske – både fra gartnerierne og dem, der vokser i min genbos have. Jeg har allerede bagt en skøn glutenfri pærecrumble med nogle af dem, og resten blev brugt til udviklingen af disse glutenfri pæremuffins. Jeg bliver nok nødt til at bede om et par stykker mere …

 

 

Boghvede (der for god ordens skyld IKKE har noget med hvede at gøre), er et trekantet frø med en lidt skarp nøddeagtig smag. Boghvede er glutenfrit, og indeholder pæne mængder mineraler, vitaminer og antioxidanter. I Frankrig og Rusland bruges boghvedemel til traditionelle madpandekager, henholdsvis gallettes og blinis. Jeg bruger gerne boghvede i kager, hvor smagen får lidt konkurrence fra fx kakao, chokolade eller som i disse glutenfri pæremuffins: kanel.

Stor guide: Her er de bedste glutenfri meltyper til bagning.

 

 

Vanilje er ikke bare vanilje – der er enorm forskel på både kvalitet og smag (hvilket prisen på vaniljestænger også afspejler). Du kan købe en lille, halvtør vaniljestang billigt i supermarkedet, men der er heller ikke meget godt at sige om den. Normalt har jeg held med at købe en god vaniljestang fx disse fra Madagaskar.

 

glutenfri pæremuffins opskrift
Udskriv
4.80 fra 5 stemmer

Glutenfri pæremuffins

Saftige muffins med vanilje og mandler
Forberedelse25 minutter
Bagetid20 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Kage
Antal: 12
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180° (varmluft).
  • Fjern stilk og kernehus og skær pærerne i små tern (ca 1×1 cm). Vend pærestykkerne med kanel og 1 teskefuld af sukkeret i en skål.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem op med lidt af sukkeret. Pisk vaniljen med resten af sukkeret og det bløde smør, til det er luftigt og cremet.
  • Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt kærnemælken og pisk det i. Dejen bliver lidt grynet, men det gør ikke spor.
  • Rør boghvedemel, kartoffelmel, loppefrøskaller og natron hurtigt i. Vend pærestykkerne i og fordel dejen i 12 muffinsforme.
  • Bag de glutenfri pæremuffins midt i ovnen i 20 minutter. Lad dem køle en smule af og nyd dem lune.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

Del: