Glutenfri pæremuffins med mandler

Del opskriften:

Vanilje, mandler, kanel og efterårsmodne pærer … så mange skønne smage samlet i én glutenfri muffin.

glutenfri pæremuffins opskrift
Nybagte glutenfri pæremuffins klar til servering.

Efterår er højsæson for pærer. I hvert fald de danske – både fra gartnerierne og dem, der vokser i min genbos have. Jeg har allerede bagt en skøn glutenfri pærecrumble med nogle af dem, og resten blev brugt til udviklingen af disse glutenfri pæremuffins. Jeg bliver nok nødt til at bede om et par stykker mere …

Boghvede (der for god ordens skyld IKKE har noget med hvede at gøre), er et trekantet frø med en lidt skarp nøddeagtig smag. Boghvede er glutenfrit, og indeholder pæne mængder mineraler, vitaminer og antioxidanter. I Frankrig og Rusland bruges boghvedemel til traditionelle madpandekager, henholdsvis gallettes og blinis. Jeg bruger gerne boghvede i kager, hvor smagen får lidt konkurrence fra fx kakao, chokolade eller som i disse glutenfri pæremuffins: kanel.

Havregrynskage med marengs opskrift video

 

Opskrift: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … glutenfri … smager helt uimodståeligt!

 

Vanilje er ikke bare vanilje – der er enorm forskel på både kvalitet og smag (hvilket prisen på vaniljestænger også afspejler). Du kan købe en lille, halvtør vaniljestang billigt i supermarkedet, men der er heller ikke meget godt at sige om den. Til helt særlige lejligheder bruger jeg gerne denne vanvittig lækre vanilje fra Madagaskar. Den er så intens i smagen, at du kan nøjes med halvt så meget, som opskriften skriver.

 

Glutenfri pæremuffins med mandler

12 muffins

3-4 pærer (250 g udskåret)
1 tsk stødt kanel (køb det fx her)
150 g sukker (heraf 1 tsk til pærerne og 1 tsk til vaniljen)
100 g blødt smør
1/2 vaniljestang (fx denne økologiske)
2 æg
1,5 dl kærnemælk
100 g boghvedemel (køb det fx her)
50 g kartoffelmel (køb det fx her)
1 spsk loppefrøskaller (køb det fx her)
1/2 tsk natron
25 g mandler

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 180° (varmluft).
  2. Fjern stilk og kernehus og skær pærerne i små tern (ca 1×1 cm). Vend pærestykkerne med kanel og 1 teskefuld af sukkeret i en skål.
  3. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem op med lidt af sukkeret. Pisk vaniljen med resten af sukkeret og det bløde smør, til det er luftigt og cremet.
  4. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt kærnemælken og pisk det i. Dejen bliver lidt grynet, men det gør ikke spor.
  5. Rør boghvedemel, kartoffelmel, loppefrøskaller og natron hurtigt i. Vend pærestykkerne i og fordel dejen i 12 muffinsforme.
  6. Bag de glutenfri pæremuffins midt i ovnen i 20 minutter. Lad dem køle en smule af og nyd dem lune.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri pæremuffins med mandler
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Del opskriften:


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *