Glutenfri pærecrumble med ingefær og pekannødder

Del opskriften:

Jeg elsker pære. Simpelthen. Og alt, der smager af pære – pæreis, pærecider, pæremuffins og ikke mindst denne glutenfri pærecrumble. Prøv selv!

▶️ Hop direkte til opskriften.

glutenfri pærecrumble opskrift
Lun og lækker glutenfri pærecrumble lige fra ovnen.

Min kærligheden til pærer deler jeg med mange svenskere, viser det sig. Har du været i Sverige, ved du at stort set alle former for mad, is, slik, saftevand og kager fås med pæresmag hinsidan.

For pærer smager bare godt – særligt dem, der vokser i din egen have. Eller i mit tilfælde: i genboens have. I sensommerdagene er jeg en hyppig gæst ved genboens pæretræ, hvor vi har byttet friskplukkede pærer med nybagt pærekage. En fin deal for os begge … hvis du spørger mig 🙂

Havregrynskage med marengs opskrift video

 

Opskrift: Havregrynskage med marengs. Hurtig at bage … glutenfri … smager helt uimodståeligt!

 

På den sunde side? Pærer indeholder c-vitamin, kostfibre og kalium. Og så har et amerikansk studie endda vist, at dem der jævnligt spiser pærer er slankere og generelt spiser sundere, end dem der ikke spiser pærer. Det er da værd at tage med.

Rabarber-crumble glutenfri

 

Prøv også: Glutenfri rabarber-crumble. Den lækre sommerkage uden mel!

 

Du kan vælge at lave din glutenfri pærecrumble portionsanrettet i små ovnfaste skåle – kaldet ramekiner (fx disse fra Rosendahl) – eller i ét stort fad. Der er nogle minutters bagetid at spare ved at portionsanrette – og det er ret elegant, hvis pærecrumblen skal serveres for gæster.

 

Glutenfri pærecrumble med ingefær og pekannødder

til 8 personer

6-7 pærer (ca. 400 g skrællet og skåret)
2 spsk sukker
1/2 tsk stødt kanel (kan fx købes her)
1/2 tsk stødt ingefær (kan fx købes her)
150 g havregryn (brug evt glutenfri havregryn – kan fx købes her)
100 g brun farin
75 g pekannødder (kan fx købes her)
1/2 tsk flagesalt
125 g smør

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

 

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft)
  2. Skræl pærerne, fjern stilken og del pærerne i kvarter. Fjern kernehuset og skær pærerne i tynde skiver. Vend pæreskiverne i sukker, stødt kanel og stødt ingefær og sæt dem til side.
  3. Bland havregryn, brun farin, finthakkede pekannødder og salt i en røreskål. Smelt smørret og saml det hele til en løs crumbledej.
  4. Fordel pærerne i 8 små ovnfaste ramekiner (eller i ét stort ovnfast fad) og dæk med et godt lag crumbledej. Tryk dejen lidt sammen og sæt den glutenfri pærecrumble i ovnen. Bagetiden for de små ramekiner er ca 40 minutter og for et stort fad ca 45 minutter. Det skal syde og boble i kanterne og crumblen skal være sprød uden at være brændt.
  5. Spis den glutenfri pærecrumble, mens den er lun med lidt skyr eller creme fraiche – måske lidt flødeskum eller vaniljeis, hvis det er sådan en slags fest.

 

Bedøm opskriften
recipe image
Opskrift
Glutenfri pærecrumble med ingefær og pekannødder
Forfatter
Udgivet
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)
Del opskriften: