Glutenfri kanelsnurrer med blåbær og marcipan

Del:

De sagde, det ikke kunne lade sig gøre … men her er de altså: Kanelsnurrer uden gluten!

Dejen til en kanelsnurre skal kunne udrulles og snurres, så den skal være elastisk, men samtidig til at røre ved uden at klistre til fingrene. Det er derfor afgørende at finde den perfekte balance mellem glutenfrit mel, væde og ikke mindst de fiberholdige loppefrøskaller, der sikrer elasticiteten. Men samtidig må de færdige kanelsnurrer ikke være tørre og tunge, som glutenfrit bagværk ofte risikere at blive.

opskrift glutenfri kanelsnurrer kanelsnegle snurrer
Hemmeligheden er den lange efterhævning: 2-3 timer, tildækket med husholdningsfilm.

En af hemmelighederne er hævetiden. Dejen til de glutenfri kanelsnurrer skal nemlig ikke hæve, inden du former snurrerne. På den måde undgår du, at dejen bliver for porøs til at arbejde med, og samtidig “gemmer” vi hæveevnen fra gæren til den lange efterhævning på mindst 2 timer, og gerne en halv time mere.

 

 

Det kræver lidt øvelse at snurre en kanelsnurre helt perfekt. I videoen kan du se, hvordan jeg har gjort det med den glutenfri dej. Lykkes det ikke de første par gange, kan du trøste dig med, at dine glutenfri kanelsnurrer kommer til at smage fantastisk alligevel.

Nu vil nogle måske sige, at det ikke er den helt “rigtige” måde at snurre kanelsnurrer på … og det er da også helt korrekt. Men har du prøvet at håndtere en glutenfri dej, ved du, at det ikke er helt det samme. Så vi går lidt på kompromis med formen, men absolut ikke med smagen i disse glutenfri kanelsnurrer.

opskrift glutenfri kanelsnurrer kanelsnegle snurrer
Til sidst skal de glutenfri kanelsnurrer pensles med et godt lag sammenpisket æg.

 

 

En lille smule sundhed skal der altid være i en opskrift her på CookingClub. I kanelsnurrerne kommer det i form af fuldkornsmel, lidt mindre sukker og smør end i andre opskrifter – og en håndfuld blåbær i remoncen.

Blåbærrene kan være friske eller optøede fra frost. De optøede giver en kraftigere farve og er lettere at mose ud. Til gengæld får du også blå fingre, når du snurrer snurrene, så et godt tip er at bruge handsker.

 

 

Vær opmærksom på, at der kan være spor af gluten i almindelig marcipan (under 5 ppm og dermed officielt glutenfrit). Men tåler du ikke selv så små mængder, skal du vælge en marcipan uden glukosesirup.

opskrift glutenfri kanelsnurrer kanelsnegle snurrer
De glutenfri kanelsnurrer både ligner og smager som de almindelige.

 

opskrift glutenfri kanelsnurrer kanelsnegle snurrer
Udskriv
4.75 fra 16 stemmer

Glutenfri kanelsnurrer med blåbær og marcipan

De lækreste glutenfri kanelsnurrer, der både ligner og smager som dem fra bageren.
Forberedelse40 minutter
Tilberedning12 minutter
Hævetid2 timer
Samlet tid2 timer 52 minutter
Ret: Kage
Antal: 10
Forfatter: Simon/CookingClub
Mangler du ingredienser eller udstyr til opskriften? Klik herunder og køb – nemt og hurtigt.

Ingredienser

Dej:

Remonce:

  • 75 g blåbær (optøede eller friske)
  • 100 g marcipan
  • 50 g smør (blødt)
  • 2 spsk kanel
  • 2 spsk sukker

Pensling:

  • 1 stk æg

Sådan gør du

Remonce:

  • Hæld blåbærrene i en røreskål (bruger du friske blåbær, så mos dem lidt ud. Optøede blåbær bliver most under piskningen). Riv marcipanen fint og tilsæt sammen med blødt smør, kanel og sukker, og pisk remoncen luftig med et piskeris eller en elpisker i et minuts tid. Sæt remoncen til side.

Dejen:

  • Bland de tørre ingredienser i skålen til din røremaskine (eller i en stor røreskål). Lun mælken til ca 36° ("lillefingervarm") og tilsæt den sammen med æggene. Sæt røremaskinen i gang og lad dejen blive blandet godt sammen. Tilsæt så det blødgjorte smør, mens røremaskinen kører, og ælt dejen i et par minutter, til den er helt jævn.
  • Drys lidt rismel på bordet og rul dejen ud til en firkant på ca 30x60 cm. Løft og vend evt dejen undervejs og drys med lidt mere mel, så den ikke klæber til bordpladen. Smør remoncen på – helt ud til kanterne – og fold først en tredjedel ind, og derefter den modsatte tredjedel. Rul igen til en størrelse på ca 30x25 cm.
  • Skær dejen i 10 lange strimler, fx med en pizzaskærer. Tag en dejstrimmel, rul den til en spiral og snur den rundt om tre fingre. Træk til sidst enden af dejstrimlen gennem kanelsnurren og placer snurren på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag med de ni andre kanelsnurrer. Dæk snurrerne med husholdningsfilm og lad dem hæve i 2-2,5 timer.
  • Tænd ovnen på 200° C (varmluft). Pisk et æg godt sammen og pensl snurrerne gavmildt. Bag dem 12-13 minutter. Lad dem køle af på en bagerist inden servering.

Video

Opskriften indeholder sponsorerede links.

Kanelsnurrerne smager bedst nybagte, men er også gode i de følgende par dage – gerne efter en tur på brødristeren.

 

Meget mere glutenfri: Find alle CookingClubs opskrifter på glutenfri kager her.

Del: